Papendalcross

De wedstrijd van verleden week, Lisse, werd weggesneeuwd, jammer. Aan de andere kant was het wel goed voor mij. Twijfelde een beetje over mijn heup. Was weer gevallen met de fiets (ijs op het fietspad) en de pees in de heup werd tijdens de val flink aangetrokken. Baalde vreselijk, 3 weken terug in herstel? Geen wedstrijd dus en een bezoek aan de Fysio, even alles checken.  Kreeg als advies een cross te doen. Kwam bij Papendal uit, een cross die me wel trok, lekker rennen door de bossen. Om 11.30 uur weggereden, Koos mee. Gezellig want het is toch 1 uur en 15 minuten rijden. Op tijd parkeerde wij de auto en gingen op zoek naar het startnummer. Alles perfect aangegeven en weldra had ik mijn nummer en chip in de tas. Het was een eind lopen naar het crossparcours, ik alvast hardlopend daarheen. In de tent tas afgedaan en aan de parcoursverkenning begonnen. Was best veel gras, het bos was minder geworden. Mountainbikers hadden het kapot gereden. Al met al een mooi rondje met alles erin. Korte broek en singlet aan, beetje vet op de kuiten. Opspattend ijswater, kan kramp veroorzaken, vet houdt het tegen. Naar de start, daar stonden mannen en vrouwen, jong en oud, wat een redelijk groot deelneemersveld liet zien.

Start 
Mijn start was slecht, kan er echt niet aan wennen dat iedereen er als een katapult vandoor gaat. Na 3 grasrondjes schoof ik al aardig naar voren. Het ging lekker, op de afdaling na. Zo'n zelfde als in Tilburg, ruggenbrekers, neem ze liever voorzichtig wat snelheid kost,  veiligheid staat bovenaan mijn lijstje.

1 km 
Kwam steeds meer op snelheid en ging inhalen, een keer was het in een bocht, snee de man gewoon de pas af.

Bocht afsnijjden 
Gelukkig kon hij, en ik,  erom lachen. Het bos ging ik in, wat een heerlijk gevoel is dat. De bosgrond, de lucht van de bossen en dan die kleine klimmetjes en afdalingen.

Bosafdaling

Afdaling 
 
Daar voel ik mij helemaal top, dit is een cross. Helaas kwam het gras erweer aan, even afzien om daarna weer vleugels te krijgen in het bos. We hadden drie van die "bosronden". Daarna nog een kleine grasronde  richting de finish.

 6 km
Had er zoveel ingehaald,  kwam als eerste vrouw > 35 jaar over de finish met acht jonge meiden voor mij. Mijn eindtijd was voor dat parcours best oke, 26.57.  Even uithijgen,

Finish 
kletsen, dan snel aankleden en uit gaan lopen. De heup voelde een beetje stijf, viel me niet tegen. Na 3 km uitlopen begon de prijsuitreiking, ik was gelukkig in de buurt. Mocht de eerste plek betreden en de felicitaties in ontvangst nemen, zalig.

Prijsuitreiking 
Na de prijsuitreiking ik hardlopend, Koos wandelend naar de auto. Nog even een rondje om mijn lesgebouwen gelopen, herinneringen ophalen. Het was een leuk jaar, 2005, mijn trainer coach B curcus, elke zaterdag zat ik op Papendal. Koos was nu ook bij de auto aangekomen en over een drukke A12 reden we terug naar het Westland. Een heerlijke dag in een bosrijke omgeving met een heerlijke cross 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s