Wedstrijd in Zoetermeer

Na een halve marathon, 10 km, deze week een 15 km wedstrijd uitgekozen. Het is een wedstrijd uit het Loopreiscircuit, kijken of ik  van de 3e naar de 2e plaats kan klimmen. Om 10 uur weg, Koos op het laatste moment toch mee. 20 minuten van  bed naar autostoel, wat een prestatie maar het is hem gelukt, zijn wedstrijd had hij er al opzitten. :-)  Op tijd in Zoetermeer, de regen was nagenoeg over, gelukkig. Nummer ophalen en omkleden. Carin was er ook en gezellig samen ingelopen. Het was best warm en gekozen voor mijn topje en korte broek. De meeste atleten vonden dat te weinig kleding, waarschuwde ze voor de warmte tijdens het lopen. Naar de startlijn, even de chip checken op de rode mat, pieppppppp, hij is actief. Raar he maar  dat moet ik altijd even checken, je weet maar nooit met dat oude beestje  (nr 826). De start, duwde volgens mij een paar atleten ver opzij, was niet de bedoeling, ruimte maak ik met de armen voor mijn benen.

Start 1 
Start2 
Het voelde best goed aan, opende in een toch wel tegenvallende 3.50 de eerste km. Langs het water vormde zich een lekker groepje met tot mijn verbazing mijn oude loopmaatje Adrie Visser naast mij. 5 km ging in 19.30, viel niet mee en niet tegen. Wat wel tegenviel was mijn ademhaling, moest veel te veel ademhalen. Mijn rode bloedlichaampjes hadden zich afgelopen week massaal van mijn lichaam ontdaan, de stouterikken. Nu moet ik weer grote biefstukken eten en extra ijzer slikken om extra nieuwe nakomelingen te maken. Daar had ik nu niets aan en moest met de overgeblevene doen. Na 6 km kwam vrouw nummer 2 over mij heen, getver, dat wilde ik niet. Moest erbij blijven, dan maar hijgen maar wilde haar niet laten gaan. 0.1 punt achterstand in het klassement op haar, verkleinen die afstand, niet vergroten.

14km 
Het lukte eigenlijk wel goed om in deze groep te lopen. In de woonwijk crossen we over de stoepjes, door bosje met veel  draaien. Hier merkte ik dat Monique het zwaarder kreeg. Even een kleine versnelling plaatsen en kijken of ik haar op een afstand kan zetten. Dat lukte, nu vasthouden. Twee  mannen liepen met mij mee (of ik met hun) in een lekker tempo. De brug over het spoor kon ik goed nemen, weet je eigenlijk liep ik na de 10 km een stuk lekkerder. Nog wel wat ademnood  maar krachtiger in de benen. De km's vlogen onder mijn schoenen door.

14,5 km 
Zweven 
14 km richting de atletiekbaan. Eventjes eromheen en dan de baan op richting de finish.

Finish klok 
De tijd stond stil op 59.44, nog onder het uur en als 2e vrouw overall, 1e V50+. Tevens Monique op 45 seconden gezet. Nu in het klassement 2e overall, dat plekje heb ik gepakt.

Napraten 
Alles voelde lekker in de rechter bil nadat ik even geklets had en uit ging lopen, nog een pluspunt. Na de douche richting prijsuitreiking.

Prijsuitreiking 
Was lekker snel en met 2 mooie bossen bloemen reden we  op tijd  terug naar het Westland, in???? de sromende regen. Hadden wij eventjes geluk gehad.

Koos maakte een unieke foto,  van wie is dit been?

Been van 

Een gedachte over “Wedstrijd in Zoetermeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s