De vernieuwde LVML

Mijn keuze is dit weekend op de LVML gevallen, in 6 dgn tijd een halve lopen is niet verstandig, zeker niet als je in de opbouw fase na een blessure zit. Het vernieuwde parcours spreekt mij ook erg aan, asfalt, tartan, schelpjes, duinen en strand, lekker veel afwisseling. Beetje vroeg de wekker gezet, wilde thuis "klaar" zijn alvorens naar Kijkduin te vertrekken. Om 11.30 uur op de fiets, alles gedaan wat ik wilde doen, geeft mij rust in het hoofd, klaar om te rennen. Eerst 10 km fietsen, lekker warm worden. De fiets stallen en naar het Atlantic hotel, op zoek naar mijn startnummer. Het was druk op het Deltaplein en met vele bekende mensen staan praten. Naar binnen, stond nergens op de lijst maar uiteindelijk lag daar toch mijn startnummer en chip op mij te wachten. Omkleden en inlopen, het was gelukkig droog, wel frisjes. Na een km of twee weer naar binnen, korte broek aan, hempje, beetje vet op het lijf en naar buiten. Nog even een t-shirt aan, beetje warm houden dat lijf. In het genodigde gebied heen en weer blijven rennen tot  2 minuten voor het startschot  zou vallen. T-shirt uit en achter de startlijn. Pang en weg tussen zoveel benen, brrrr, dat blijft eng maar weer ging het goed. Prettig  is dat je vanaf het Delteplein naar beneden kan denderen richting de LVM. de benen voelde heel goed aan en ik liet mij gaan, vandaag  proberen niet aan die rechter bil te denken. We draaien de LVM  op, met een lekkere grote groep.

IMG_1729 

Omkijkend 
De weg is vrij nat en ben blij met het vet op de benen, koelen ze door dat koude water niet zo af.

Lvm 
Vals plat omhoog naar de Laan van poot. Tot mijn verbazing maakte we een ronde over de atletiekbaan van Haag, wel eventje apart, vreemd onder de voeten die vering van de baan. Snel daarna gingen we de duinen in, flink klimmen naar de top, wel heel mooi tussen de herfst bomen. Km bordjes zag ik nergens en alles ging op gevoel. Den Haag heeft al veel fietspaden vernieuwd maar sommige, oh wat slecht. Springen over de kraters in het asfalt, dan weer een plas water, over struikjes en door struikje crossen. bij het keerpunt richting strand stond het bord van 7 km, ik klokte 27.15, viel me niet tegen. Even lekker ploegen over het losse zand naar de vloedlijn. Het was opkomend water maar op de meeste plaatsen goed te doen, behalve voor de pier (golfbreker in de volksmond). Was raar, pieren, die hebben ze niet meer bij ons. Een km verder werd het strand mega breed en lekker hard zand. Toen wist ik het, de pieren liggen daar nog omdat het strand nog niet verbreed is. Lopen zonder die dingen is een stuk safer, niet glibberen over de zwarte keien. Soms dacht ik aan mijn bil, dan voelde ik iets en duwde de gedachte weg. Concentreerde mij op het zand en krachtige pas, dat voelde echt heel goed.

Strand 1 
Strand 2 
Strand 3 
Daar komt de opgang naar Kijkduin, lekker ploegen door het zand omhoog, dan de gevaarlijke ronde keien die glad zijn door al het zand onder je schoenen.

Strand 4 
De mensen die daar staan aan te moedigen. Rens, de speaker, die je in de gaten krijgt, je de hemel inprijst, was nog lekker fris en wist er een versnelling uit te gooien. Finishte als 1e V50+ in een tijd van 40.10, super tevreden. Was tevens 3e Nederlandse en 5e internationaal. Gaaf toch, zeker omdat ik zo krachtig en mentaal sterk heb kunnen lopen. Werd 10 minuten later  als 3e Nederlandse vrouw gehuldigd, bloemen en applaus, heerlijk.

Prijsuitreiking 1 
Prijsuitreiking 2 
Snel naar binnen, brrr wat kreeg ik het koud. Goed aangekleed en uit gaan lopen met Anne, even wat van de puinduinen laten zien.  Was lekker en het lijf  voelde goed aan. Terug,  mijn fietskleding aan en naar huis. Rekken, douchen en naar moeders verjaardag. Gezellig met de hele familie daar eten, je wordt maar een keertje 79 jaar. Mooie afsluiting van een mooie dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s