Oranjeloop en nog veel meer

Het is ondertussen zaterdag, de Oranjeloop alweer 24 uur geleden.  Een mooi Oranjeweekend. Vanmorgen liep ik bij de Appie Heijn, het was 9 uur en vele mannen waren boodschappen aan het doen, tenminste, een poging tot boodschappen doen. Ze waren druk, uitgelaten bijna euforisch. De link was snel gemaakt. Nederland voetbalt vanmiddag in Durban, de zenuwen gieren nu al door al die kelen. Ik vind dat heel leuk, de spanning die de mannen hebben voor iets wat ze niet zelf hoeven uit te voeren. Ze trekken hun Oranje outfit aan en ploffen voor de TV om  het spel wat ze daar in Afrika spelen te bekijken.  Dit gevoel merk je aan de atleten voor een hardloop wedstrijd. De ene gaapt, ziet wit, is stip, moet 10 keer naar de wc, uitgelaten enz. Dan valt net als gisteravond in Kwintsheul  het startschot, de spanning wordt omgezet in doen, de wedstrijd lopen die je in gedachten hebt. Niemand kan daar iets aan veranderen, behalve jij zelf. Mijn benen voelde nog niet als vanouds aan, 39 km is niet zomaar verdwenen. Niet te gek weg en kijken hoe het gaat waren mijn gedachten voor deze Oranjeloop.

Mooiere startfoto
Kwam na de start niet door de atleten heen en de voor  mij anders super snelle eerste  kleine ronde was nu stukken langzamer.

1km
Na km 2 liep ik in op een groepje en kwam bij. Het voelde eigenlijk wel lekker en trok een beetje door. De mannen bleven bij me, wat vooral op de Harteveldlaan aangenaam was. Een straffe Noorderwind blies ons recht in het gezicht. Waaier lopen ging heel goed en om beurten liepen we op kop.

5km

Verbazing
 
  5 km tijd was niet snel, iets van 19.30-19.45. De tijd deed me niet veel vandaag, lekker lopen en de 1e plek vast weten te houden. Na km 6  begon er wat melkzuur in mijn bovenbenen te stromen, voelt niet lekker hoor. Begreep het volkomen, niet voldoende herstelt na zondag. Lekker door  gaan en het bij deze zuurgraad proberen te houden . Lekker naar beneden denderen van het water en de dijk af. Nog 1 km de wind in de rug. Eenmaal op de Harteveldlaan was de wind flink in kracht toegenomen. De waaier werd gevormd en om beurten weer een stukje kopwerk. Op het bord langs de weg stond km 9,  een paar atleten gingen  de sprint met elkaar nog even aan. Mijn persoontje niet, gewoon in hetzelfde tempo naar de start.

Finish
De kans dat er een pak melkzuur opengetrokken wordt in mijn benen is te groot, dat is het mij niet waard. Ontspannen met redelijk stijve benen finish ik in een niet eens zo beroerde tijd van 38.29. als eerste  vrouw, lekker. Vincent en Judith liepen beide een PR, klasse gedaan. Na de finish naar huis gaan uitlopen. Even melding van mijn vertrwek gemaakt ivm de prijsuitreiking. Excuus is een bruiloft  waar ik anders helemaal te laat voor kom. Gauw douchen en in de auto naar den Haag. Het was een super gezellig feest en spijt van mijn snelle vetrek na de wedstrijd hoefde ik niet te hebben. Vanmorgen even bij John geweest en met een arm vol prijzen ging ik weer naar huis. Vanmiddag hebben de "gespannen  mannen van de Appie Heijn" zich ook goed kunnen uitleven. Voor Nederland een overwinning. Twee maal Oranje; Voetbal-Oranje en Hardloop-Oranje,  binnen 24 uur. Euforie door voetbal te kijken, euforie door een 10km wedstrijd te lopen. Euforie is een zalig gevoel 🙂

Finish close-up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s