Hitte in Maasdijk

Maasdijk is altijd warm weer, soms is het positief, na afloop, voor het publiek, soms negatief, als je lopen moet in deze hitte. 2010, we hebben nog niet veel mooie dagen gehad, de noorden wind houdt de temperatuur laag, erg laag. Gisteren bij het opstaan prikte de zon al in mijn gezicht. Heerlijk, ik kon mezelf in korte broek hijsen en hempje, zomer in Nederland. Na de boodschappen lekker in de zon koffie gedronken, het was echt warm. Het idee een wedstrijd op volle snelheid te moeten lopen zat niet echt in mijn gedachten. Eerst het gras maar eens maaien en rommelen in de tuin,

De tuin
 eten, omkleden, tas inpakken, goed gedronken, klaar voor de race stapte ik om 12.30 uur op de fiets. Een lekkere tocht naar de Maasdijk, alle mensen blij en vrolijk, wat de zon al niet kan doen. Mijn nummer opgehaald, kleding aan, nummer op de borst en in gaan lopen. Jeempie, dat vond mijn lijf niet echt leuk. Netjes en rustig 2 km ingelopen maar tijdens het inlopen mezelf voorgenomen er vandaag een snelle duurloop van te maken, lopen met mijn verstand. Bij de start hoorde je de atleten zuchten en twijfelen, waar doe je verstandig aan. Vertelde ze van mijn plan, of ik me daar dan ook echt aan kon houden. Ja, ik weet dat ik mezelf netjes aan mijn opdracht kan houden, het is voor je eigen bestwil.

Start
De start ging niet vervelend en opende netjes in 4 minuten. Daarna 8 minuten, 12 minuten en mijn hoofd begon te gonzen. Er was een lekker groepje om mij heen, je merkte wel dat menig atleet het zwaar had. Sommige gingen versnellen, enkele ging ik later weer voorbij. Andere verloren tempo, langzaam maar zeker liep ik daar al alonde over Westlands wegen. 16 minuten op 4 km, daarna begon ik langzaam in te leveren, 20.10 op 5 km. Ik vond het niet erg want ondanks de hitte bleven de benen goed draaien. Het gonzende hoofd gaf de meeste problemen. 5km

Backsite
 Er is altijd veel verversing in Maasdijk, flessen water, sponsen, sproeiers. Koos maakte een mooie foto van mij toen ik net een fles water over mijn hoofd gooide. De sproeier in het dorp op 8 km was de beste verkoeling.

Koel helder water
Nat weer verder
Doorweekt in sompige schoenen begon ik aan de 2e grote ronde. Hoorde speaker Peter Fieret zeggen dat heel veel atleten de tweede ronde voor gezien hielden. Geen haar op mijn hoofd die daar aan dacht, wilde  netjes mijn missie volbrengen. Langs de Maasdijk kwam ik mijn vader tegen op de fiets, toch nog even zijn dochter aanmoedigen.

Westlands plaatje
Op de dijk kreeg ik Maurice aan zijn blote barst en Erwin in het zicht. De jongens zagen het niet meer zitten en pratend over het komende WK voetbal vervolgde ze hun weg, richting finish.

Mooi, 11 km
 Ik langszij, mij duurtempo lag vandaag iets hoger dan dat van hun. Achter in de polder was een heel klein briesje, voldoende om het net iets lekkerder te maken. Wim kwam me daar voorbij, hij moest alles geven zei hij en jij loopt lekker te flierenfluiten. Wim mocht ook deze keer van mij winnen, net als in Ter Heide, hij vervolgde sneller dan ik zijn weg. De laatste douche op 14 km en dan richting finish. Zag nog net mijn pa voor de finish staan, goed dat zo hard mijn naam riep. 

Finish
Als tweede vrouw, Maroccaanse zat wel een eindje voor mij, finishte ik in een tijd van 1.02.25. Heel netjes gedaan, snelle duurtraining, warm maar niet kapot. Koos, Judith met kids en Marco, Josxc3xa9 waren er, even napraten over deze hitte in Maasdijk. Daarna uit gaan lopen, was niet echt nodig maar het hoort er gewoon bij. Allemaal atleten liep ik tegenmoet, zwaar versleten met rode hoofden, het was een zware klus die door menig atleet geklaard werd, klasse. Na de douche naar het gezellige plantsoen met tent ed. Michel de Maat had mijn  OphorstRunners kleding bij hem, mooi hoor. In een rugzak van hem alles gedaan anders kreeg ik het niet mee, dat gebeurd mij wel eens vaker :-). De prijsuitreiking werd goed gedaan. Alle nrs 3 op het podium, Daara alle nrs 2 en als laatste nr 1.

Prijsuitreiking 2
Hier begrijpen ze het, alle categorixc3xabn zelfde prijs en een overall klassement. Prijsuitreiking overall
Alle snelle veteranen krijgen dan wat ze waard zijn. klasse organisatie, laat vele jullie voorbeeld volgen. Toen op de fiets met 2 rugtassen, en bloemen naar huis. Was goed te doen alleen kon ik wel weer onder de douche van het zweten op mijn rug. Daarna met de autro naar Brielle, heerlijk eten bij vacantie kenissen. Was gezellig en de reden dat ik een dagje te laat ben met het verslag. Koos ( Carry)  heeft weer prachtige foto's van mij gemaakt, vooral die op de brug is erg gaaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s