Noordwijkerhout, zo mooi!!!!

Zondagmorgen, de zon maakt mij wakker door heerlijk in mijn gezicht te prikken. Vandaag met Spas, Sabina en Joel, allen OphorstRunners, afgesproken in Noordwijkerhout. 11 uur starten betekend wel dat ik mijn uitslapen op zondag kan vergeten. Beetje jammer maar de zon maakt veel goed. Op het laatste moment uit mijn bed gesprongen, vele handelingen gelijktijdig uitgevoerd wat resulteerde in!!! op tijd in de auto. Mijn broodje hagelslag, nog wit brood ook, lekker gezond he 🙂 maar op eten in de auto die mij ondertussen naar het noorden bracht. Wel even zelf het gas indrukken en opletten. Na 45 minuten was ik er, auto parkeren en de laatste km’s met een taxibusje, prima georganiseerd hier. Bij de inschrijftafel kwam ik de atleten tegen. Na het inschrijven om kleden en met zijn vieren inlopen. Joel en ik moesten best opschieten, wij 5 minuten eerster starten dan de 10 km. Had voor vandaag met mezelf afgesproken er een stevige duurloop van te maken. Ben er vooral vanwege de mooie omgeving waar de halve marathon doorheen loopt.

Start_2  Start ging goed, opende in 4.02, netjes. Na 3 km ga je de duinen in met een stevige klim, jeetje die voelde ik wel. Joel liep bij me maar hier liet ik een gaatje vallen, eerst even van de klim bijkomen. Snel zat ik weer in mijn ritme en liep nu met Mike mee. Het liep erg lekker en de km’s vlogen onder mijn voeten door. Voeten, die branden een beetje bij de voorevoeten. had vrij nieuwe schoenen aangetrokken, kwam er nu achter dat ze nog niet voldoende ingelopen waren om een halve marathon zonder hitte onder de voorvoet op te lopen. Helaas maar we gaan gewoon door, over het prachtige, net nieuw geasfalteerde fietspad. Soms moet je een beetje opletten, komt er in tegengestelde richting een groep racefietsers naar beneden, net in een bocht natuurlijk, het ging net goed. Ondertussen liep er nog een atleet in "ons" groepje. De duinen werden achter ons gelaten en de bollenvelden verwelkomen ons. De geur is heerlijk maar door de langdurige kou, minder dan andere jaren, ze zijn nog niet zover. Wij wel, op 16 km al. daar krijg ik een motorrijder bij me, ik ben eerste vrouw. Jeetje zegt Mike, loop je zo relaí een wedstrijd, ben je nog de eerste vrouw. Ja, raar maar waar en ik vond het wel leuk. Als je zo ontspannen loopt, kan je best een beetje versnellen de laatste 5 km. Mike moest eraf bij 17 km, de andere atleet op 19 km en ik was alleen met mijn motorrijder. De laatste km ging in en begon een beetje te rekenen, de eindtijd ging mij geloof ik reuze meevallen. Nog 1 km te gaan. Er kwam meer publiek die aanmoedigde. Een man met een plant (die elke atleet kreeg als wedstrijdpresentje) passerde ik en zei wat van zijn mooie plant. Hij zei dat ik nog even mijn mond moest houden om te kunnen speren naar de finish. Hij kon ook niet weten dat ik heerlijk aan het duurlopen was. Een groot onthaal kreeg ik, liet de finishklok op 1.27.11 stoppen.

Finish Het was een heel gelijkmatige wedstrijd cc duurloop geweest. Had nergens last van en met een goed gevoel kon ik op de race terug kijken. Eventjes uitlopen, met Sabina best ver uitgelopen, was gezellig. Bij aankomst in de sporthal hoorde ik dat de prijsuitreiking al geweest was. jeetje, schaamde me een beetje en liep naar het podium. Vertelde ze dat ik uitgelopen had.

Prijsuitreiking Werd alsnog gehuldigd en kreeg mooi bloemen, foto van de 3 vrouwen.  Het hoort niet zo,  maar zonder te  douchen naar de auto, op naar huis. Sabina en Joel bij den Haag centraal afgezet, Zelf verder naar Honselersdijk. Een plaatsje die ook nu weer  de journaliste die mij interviewde heel vreemd in de oren klonk, is altijd leuk, lekker uitheems. Eenmaal in mijn uitheemse dorp onder de douche gesprongen, zalig want het zout had zich tot korreltjes gevormd, is heel onaangenaam. Schoon gewassen maar eens een bakkie koffie genomen, in de tuin waar de zon zich nu jammer genoeg niet meer liet zien. Het was een fijne race.

Prijsuitreiking_3_dames

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s