Loopje op 2e paasdag

Wat is er lekkerder dan op 2e paasdag een wedstrijdje te gaan lopen. De Oude maasloop doe ik al heel veel jaren, niet te ver weg en een gezellige wedstrijd. Het omspitten van de tuin op 1e paasdag heeft mij, behalve de schouders, geen stijve spieren opgeleverd. Rond de klok van 12.30 uur vertrokken Koos en ik met de auto naar Barendrecht. Judith was er al en een stukje met haar ingelopen. Kwam vele bekenden tegen, had niet veel extra kletstijd en moest het helaas allemaal snel afkappen. Een lekkere voorbereiding stond hoger in het vaandel. Het was niet super warm, besloot om toch in een topje te lopen. Ik, die het altijd (te) warm krijg, deed een verstandige stap. De start was lekker, rustige atleten en niet te veel duwen en trekken, daar hou ik wel van. We kronkelde om voetbalvelden heen, vele Elzenproppen lagen er op de grond, een van de boosdoenders voor mijn hooikoorts, ademhaling viel  in de categorie, redelijk bij de eerste kilometer.

1_km Met de wind fel tegen liepen wij in de richting van de Oude maas. Na 4 km een beklimming, de dijk  over naar de Oude maas. Vervolgens een kilometertje vol tegen wind, kon ik in mijn uppie, de strijd der elementen aan gaan. Een bijkomend element waren de Elzenbomen hier langs de Maas, de ademhaling kreeg het zwaar. 5 km in 19.21 viel me tegen. Denkend aan de wind wist ik dat dit een reexc3xable tijd was. Ik wilde meer, in ieder geval een 38-er lopen. De Belg liep bij me en we schroefde het tempo, nu voor de wind,  zonder Elzenbomen, op. Een viaductje naar beneden en natuurlijk ook het bijbehorende klimmetje. Verder alleen  rode fietspaden, kronkelend door de mooie nieuwbouw wijken van Barendrecht. Het zag er schitterend  uit maar wel opletten want ineens was daar een stoeprandje of putje. 9 km,  ik  haalde een loper in het geel  in. Volgens mij vond hij dat niet leuk en als een jojo volbracht hij, dan voor, achter of naast mij  de wedstrijd.

100_meter_te_gaan_2  Ik finishte in een tijd van 38.11.

Finish Redelijk tevreden was ik,  een 37-er had mooier geweest maar vooraf dacht ik aan de 38-er. De 2e 5km ging in 18.50, toch mooie Met zijn allen uitlopen, rekken en douchen.

Billen Moest wel even op de prijsuitreiking wachten. Koos kon genieten van een overheerlijk biertje, daarna mocht ik twee keer het podium op. Als 1e Vrouw 50 en als de snelste vrouw van de wedstijd. Mooie gele (het is immers pasen) bos bloemen.

Prijsuitreiking Mooie  goedmaker na mijn "ik voel me waardeloos" wedstrijd van verleden week. Was zo in de zevende hemel dat ik de afslag Beneluxtunnel vergat te nemen. Hoogvliet volgt snel, daar draaien en voor 17.00 uur waren we weer in Honselersdijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s