De 15 km van Reeuwijk

Nu het vertrouwen in mijn lichaam weer terug is, is wedstrijdritme opbouwen de volgende stap. Niet meer elke week een wedstrijd, wel  regelmatiger. De CPC aan mij voorbij laten gaan met het oog op de plassenloop in Reeuwijk. In 1985 liep ik deze wedstrijd al, vandaag stond ik er weer. Ik voel met het best als ik een uur voor de race aanwezig ben. Vandaag mislukte dat. Het stond niet op de martixborden aangegeven maar bij Waddinxveen stroopte het verkeer op. Dit duurde tot afslag 12, Reeuwijk. Half uurtje voor aanvang was ik er.

Aankondiging_klein Gauw mijn nummer opgehaald en een sprint naar de wc gemaakt. Maag en darmen voelen zich niet top deze week, kijken hoe ze zich houden tijdens de race. Weinig gegeten vanmorgen, scheelt hopelijk. Marja en Josxc3xa9 kwam ik tegen, ook allemaal te laat. Beetje inlopen en dan naar de start. Topje en korte broek, het is gewoon 14 xc2xb0C, LENTE, heerlijk. Josxc3xa9 is Marja’s haas, op naar een mooie tijd op de 5 km, ik ga voor de 15km. De start gaat goed en ik loop in een regelmatig, lekker tempo. Sommige "maatjes" zie ik weg schieten, laat ze gaan, voel dat dat te snel gaat. Loop met Ilona of Anoeska (sorry meiden jullie zijn teveel tweeling) , met Marjon vd Wansum en nog wat mannen. Mannen in een plastic jasje en broek, krijg het al benauwd als ik naar ze kijk, veel te dik gekleed. Na 3 km even vol in de wind, al snel duiken we het bos weer in en tot km 7 lopen we redelijk beschut. Dan draaien we naar de grote plas,

De_plas_klein de wind vol in het gezicht. Met een man of 6 moet dat goed te doen zijn. De een na de ander haakt af en met 2 vrouwen en 2 mannen beuken we tegen de wind. De maag speelt op, niet teveel aan denken en als ik het topje vrij laat van mijn maag voelt het beter aan, geen druk op de maag. Geniet verder van de mooie omgeving en loop in een lekker ritme. Bij km 13 gaat er een versnellen, Marjon gaat mee en ik blijf  mijn tempo lopen. Het is mooi zo en wil niets gaan forceren.  Km 14 staat ergens tussen de bomen. Weet na al die jaren dat dit een lange laatste km wordt. Niet omdat je moe bent maar hij is volgens mij gewoon te lang. Marje an Josxc3xa9 moedigen mij aan, gaaf, ik ga op de finish af.

Finish_klein 58.30 klok ik, en de organisatie, ( laatste km van 4,11, wat zei ik) Ben de 2e vrouw overall en 1e V50+ en!!!!!!!!!!!! superblij. Scherp mijn eigen Westlandse record aan met 1minuut 15seconden, klasse. Als ik naar Marja loop straalt ze en ik weet genoeg. 21.22 gelopen, een PR van 30 seconden. Josxc3xa9 was een prima haas, goed gedaan mensen. Moest wel even goed uitlopen en met karin en ? de ronde van 5 km uitgelopen.  Opeens hoorde we dat de prijsuitreiking bezig was. "Even crossen meiden" zei ik. Door nat gras, paardenpaden en blubber, de kortste weg naar de prijsuitreiking. We waren op tijd en onze schoenen nat en vies. Na naar huis naar huis. Gelukkig geen file en binnen 30 minuten ben je dan weer in je eigen dorpje. Het was een mooie wedstrijd, een mooie dag. Weet je wat ik ook zo leuk vond. Op de heen- en de terugweg in de auto bakken regen gehad, tijdens de wedstrijd HELEMAAL NIETS.

Carla_close_up  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s