Flow, wat is dat?

Het Nederlands kampioenschapcross, dit jaar niet in de blubber van Gilze-Rijen maar een totaal nieuw parcours in Hellendoorn. Niet echt naast de deur maar met de BMW van Josxc3xa9 was het een eitje Rond 13.00 uur waren we op de plaats van bestemming. We werden warm ontvangen door de moeder van een loopmaatje van Josxc3xa9. Wat drinken, omkleden, voor mij hoog tijd om te gaan. Het startnummer kan je tot 1 uur voor de start ophalen, rennen dus door Nijverdal. Het huis lag op 1km van het parcours en keurig op tijd was ik bij mijn startnummer. Even met de jongens een rondje van het parcours verkennen. Het ziet er perfect uit. Twee plaatsen echte blubber, onder de brug zand gegooid, hoeven niet tot onze enkels door het water. Het dal in de rode ronde ook meegenomen, heftig maar wel jammer dat wij dit dal niet hebben. 30 minuten goed warm gelopen, Koos opzoeken, zijn blauwe jas valt gelukkig snel op. Had dorst en ook daar had hij aan gedacht, een flesje water meegenomen. Nog even plassen en dan naar de callroom. Check, check, dubbelcheck, nummer voor oke, nummer achter oke, clubtenue oke. Was blij dat ik mijn topje aanhad (met een hempje eronder,1xc2xb0C te koud om met een blote buik te lopen) er werd nl ook naar het blauwe Olympus70 poppetje gekeken, die zit niet op mijn singlet!!!!!! Dit was een heel goed punt, van te voren kijken en niet achteraf iemand diskwalificeren omdat deze "check" dingen niet in orde zijn.

Startstreep_2

Naar de start, korte broek, topje met hemd en handschoenen en koud, jeempie!!!! de start, keihard weg, wilde bij de brug voorin

Start

de groep

Brug_1

zitten. Dat lukte perfect en kon goed uit de voeten over en onder de brug. Beetje glibberig maar kon het hek in de bocht vasthouden.

Bocht_1 Een iets groter ronde volgde en voor je wist kwam de brug weer in beeld, deze zou 4 keer genomen worden. Schoof lekker naar voren en voelde me waanzinnig sterk. Het zwaarste stuk werd nu genomen, over boomwortels, om bomen en bovenal vals plat.

Blubberbos Best heftig om ongeveer 600m zachtjes te klimmen. Eenmaal boven vervolgde we de weg, langzaam naar beneden nu. Ik vloog en met grote stappen denderde ik van de meiden weg. Zag dat Ella niet kon volgen, heel gemeen maar dacht: "zo die ben ik kwijt".

Ronde_2 Haalde er nog twee in en zag dat ik vlak achter de kopgroep zat. De speaker had veel lovende woorden over me, altijd leuk om te horen. De 2e gele ronden, bagger, vals plat, hijgen maar wetend dat je straks weer gaat dalen, tempo houden, hard zijn voor jezelf. Oh heerlijk, weer dalen, beetje sneeuw lag er maar dat voelde goed, maakte het zand harder. Jumpen over de wit geverfde boomstronken. De brug voor de laatste keer en dan de finish.

Naar_de_finish Na 21.15 seconden kwam ik over de streep, Ella 42 seconden na mij.

Over_de_finish Ik ging voor goud en ik heb goud, mijn 25e gouden medaille voelt als de 1e gouden. Echt goed gelopen en zo lekker, Met maar 37 seconden achterstand op de nummer 1. Dit was een gevoel van Flow, de benen,

Uithijgen

de kracht en bovenal de wil om het maar even te doen, toppie. Mijn handen waren superkoud en gauw kleding aan gaan doen en dikke handschoenen. Josxc3xa9 en de mannen aanmoedigen. Uitlopen en bovenal warm blijven. Ze liepen goed, jammer van Nico die zich in de laatste afdaling verstapte en een kuitblessure opliep. PAC werd wel 2e, klasse mannen. De prijsuitreiking was lekker snel.

Prijsuitreiking_1 25e goud werd me omgehangen, bloemen, zoenen en foto’s, mooi he!!!.

Prijsuitreiking_2 Wilde even lekker door en door warm worden en liep naar Nijverdal terug, al mijn kleding aan, was bijna oververhit toen ik aankwam. even een bakkie, radio interview met de WOS. De gastvrije mensen bedanken en naar huis. Na een mooie lange dag zette Josxc3xa9 ons om 19.45 uur voor de deur af. Het was een heerlijke dag, heb met volle teugen genoten.  ( Foto’s Koos Ophorst)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s