Jeeh, mijn doelstelling gehaald

Donderdag 31 december, als het vuurwerk om mij heen begint te knallen is het een mooi moment om richting Soest te vertrekken. Steeds was het in mijn gedachten, als ik nu maar de Silvestercross kan lopen op oudjaarsdag, hij hoort er gewoon bij. Wat niet gaat gaat niet maar ik was er de afgelopen weken naar toe gegroeid, het was verantwoord. Met Koos rond de klok van 10 op weg naar Soest. Er lag nog redelijk wat sneeuw en het was ook niet echt warm. Gekozen voor een lange tight, thermoshirt met lange mouw en een singlet. Tijdens het inlopen had ik nog iets meer kleding aan en na de loopronde verkenning was ik lekker warm. Parcours lag er goed bij, de sneeuw hadden ze met zand bedekt, boomstronken met lint verbonden, net als bomen en takken. In het startvak met de wind vol in het gezicht stond  iedereen te bibberen,  eenmaal weg was een verademing.

Start1

Start2 Kwam slecht weg, dat losse zand, al die benen en wilde echt niet vallen, daar heb ik even genoeg van. Geloof  dat ik als 50e het bos in kwam, kon ook hier niet goed passeren, dat hielt!!!!  inlangzaam in het juiste ritme komen. Na de eerste heuveltjes werd het rustiger en kon ik gaan demareren. Vanaf dat moment ging  ik groeien, heerlijk bochtjes, klimmetjes en goed de voeten neerzetten. Dan de zandvlakte, heerlijk om te doen maar zo zwaar.

Ronde1

Ronde_12 Hij leek vandaag extra losgemaakt, moeilijk de voeten goed te plaatsen. Even kwam ik wat raar neer en dacht ik dat het fout ging, het was een klein "prikje"  niet meer. Het  bos waar je  na de zandvlakte weer in mag rennen is  een verademing, wederom  haalde ik vele atleten in. Twee plekken in het bos hadden een aardig sneeuw/ijs pad met een smalle loopstrook ernaast. Daar wilde ik voorbij maar over de sneeuw was te riskant. Even inhouden en dan weer aanzetten.

Ronde_2_bos De tweede maal over de zandvlakte geploeterd en begon alweer aan de laatste ronde door het bos.

Ronde_2_duinen_in

Ronde_2_duinen_op Er was niemand meer om me heen te zien en ging in lekker tempo op de finish af. Werd heerlijk aangemoedigd door mijn oude Haagst atleten, was heel leuk.  De zandvlakte met de finish in het zicht.

Close_up_ingespannen De klok stopte op 27.59, ruim 2 minuten langzamer dan andere jaren maar het voelde goed aan en was ook nog eens de eerste vrouw 45+. Na de prijsuitreiking nog wat meer laagjes kleding aan en lekker 2 rondes uit gaan lopen. Heerlijk om je weer tussen de wedstrijd atleten te bevinden, dan pas voel je dat je aardig lang weg geweest bent, mede omdat ik 3 wedstrijden in de maand liep.  Daarna Koos op gaan zoeken. Voor hem was het best frisjes geweest maar had zich uitstekend vermaakt. De mooie foto’s heeft hij geschoten. Soest!!!!!! was heel blij dat ik hier het jaar als atleet goed af heb kunnen sluiten. Laat de stijgende lijn in 2010 doorzetten.

Prijsuitreiking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s