SI gewricht.

Heel, heel lang geleden, toen de meeste  lezers van mijn weblog  nog in de luiers zaten, hadden weinig van deze kreet gehoord. Een SI gewricht wat is dat?  Nou ik heb geweten wat het was, pijn, heel veel pijn en niet meer kunnen lopen. Tijdens een Europees kampioenschap opgelopen door te fel om te draaien. Een jaar heeft het geduurd eer ik weer een wedstrijd kon lopen. Nu is het 23 jaar later, het gewricht is bij de meeste mensen wel bekend en bij mij is hij weer de oorzaak van het uitblijven van echte  trainingen en wedstrijden. Het was nagenoeg over en toen viel ik van de trap, lompe pech noem ik het maar. Afgelopen maand heel veel bij de fysio geweest, heb als ik niet ren geen pijn, dat in tegenstelling met 23 jaar geleden. Doe veel oefeningen en loop als actief herstel. Het gaat vooruit al is het langzaam. Kan gelukkig wel training  geven aan de atleten en rustig met ze mee rennen. Al met al  geniet ik;  van het buiten zijn, langzaam mee kunnen rennen, training geven, het lekkere weer, eigenlijk alles. Maar soms, ja soms baal ik vreselijk. Walter (de fysio)  vroeg woensdag wat de plannen waren s’avonds. Zei hem dat ik 20 km keihard wilde rennen, wetend dat het niet gaat en hij dat zeer zeker niet toestaat. Dat zijn momenten dat ik best baal maar als ik dan s’avonds in een rustige draf langs Westlands wegen ren ben ik gewoon gelukkig.

Kassenlaan

Oude_kas   Het komt goed net als toen in 1986. Daarom beste lezers zullen jullie nog even op een wedstrijdverslag moeten wachten, helaas. Even zijn het  de up-dates van het herstellende Ophorst-lijf.

Saburak Mooi he, een paar van Koos zijn mooiste Westland foto’s.

2 gedachten over “SI gewricht.

 1. Ja Carla, die blessures, je wordt er soms gek van. Maar heel herkenbaar wat je schrijft, als je dan nog maar in een wat rustiger tempo toch wat kan blijven lopen, dat is veel waard.

 2. carla.
  die bil
  die meer wil
  dan geven een gil
  van abrupte pijn en spil
  van bewegingsmechanisme als leidraad
  houdt dat in gedachten steeds paraat
  Sarah blijft je er op wijzen
  niet alleen je haar begint te vergrijzen
  Ook botten spieren en billen
  doen anders dan wij eigenlijk willen. Mart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s