De 10 km exact 77 uur na de laatste

Zaterdag na de warme 10 km in de Lier volgde voor mij rust. Kreeg een uitnodiging voor de ronde van west in Capelle aan de IJsel.  Mijn vacantie bood wel de ruimte om te gaan lopen, was het geen trainingsavond van de OphorstRunners. Gevraagd of mijn atleten ook een startnummer kregen, doen we de training in Capelle ipv het Westland.  De organisatie ging accoord,  ik was er blij mee.  De rust voor mij bestond uit: zondag 30 minuten door de Wollebrand rennen in laag tempo, maandag hetzelfde rondje en tempo. De benen voelde goed en had er alle vertouwen in dat de Lier uit de benen zou zijn dinsdagavond.  Om 17.30 uur op de fiets naar Josxc3xa9. Heb nog geen nieuwe auto en met een rokende knalpijp ga ik niet naar Capelle. Marlies reed ook mee, Marja en Marieke kwamen via de A20 en Vincent direct uit zijn werk. Na wat file op de A13 waren we om 18.40 uur allemaal op de plaats van bestemming. Startnummers uitgedeeld en gaan inlopen, rekken enz. Ik liep als enige de 10 km, de 5 km startte 40 minuten eerder, kon ik mooi caochen. Precies op tijd gingen ze van start. Josxc3xa9 kwam als 1e langs, Vincent als 2e. Marlies zat daar vlak achter, Marieke volgde en nam Wim Padmos mee als haas vanaf 2 km, Marja sloot de rij. Het zag er allemaal goed uit, ze zaten vol spirit in de wedstrijd. Na 5 km kwamen ze in dezelfde volgorde binnen. Leuk was dat Marlies 1e vrouw was, Marieke 2e en Marja 3e, het podium was vol OphorstRunners. Josxc3xa9 werd 3e en Vincent 5e. Mooie prestaties neergezet, was heel tevreden. Dan ineens begint mijn wedstrijd, beetje raar na al die blije gezichten, focussen op de 10 km. Stond in het starvak, werd mijn naam omgeroepen, of ik naar de speaker wilde komen. Ze vonden het zo leuk dat ik gekomen was, kreeg een waanzinnige mooie bos bloemen. Dat  is nog eens kikke. Bloemen in het water bij de speaker achtergelaten (loopt zo moeilijk). Eenmaal achter de streep volgde het startschot, 77 uur na het Lierse startschot.

Start_2 Stond mooi vooraan en dat was maar goed ook. Een atleet naast met liep tegen een " hobbel " in de weg op en viel. Kon net over hem heen springen en vervolgde mijn weg.  Bij de rotonde was het "rondje om de rotonde" en na 1 km passeerde we de startstreep weer.

1_km_klein Kreeg veel aanmoedigingen oa van al mijn atleten, genieten.

1km_klein  Het liep lekker en bij 2 km wilde ik de tijd op mijn horloge gadeslaan, loopt hij niet. Even aangezet en op tempogevoel doorgaan. Rond 4,5 km was ik bij de atleet die steeds een stukje voor mij liep en de rest van de wedstrijd waren we elkaar gezelschap. Op 5 km even de tijd gevraagd, 18.34 en dat stemde me tevreden. Na de 2e passage, onder de van Brienoordbrug, namen de klimmetjes in aantal toe, niet bevoordelijk voor de tijd. Dat het klimmen me niet goed afgaat, nee maar het kost gewoon seconden. Na 8 km kwamen we volgens mij het oude Capelle binnen lopen. Zag er leuk uit met veel entousiast mensen langs de kant. Oud Capelle uit, even klimmen de dijk op met nog 800 meter te gaan naar de finish. Op 500 meter voor het einde de laatste klim en dan denderen naar beneden, bocht om en ik zag de finish. Werd met veel entousiasme binnengehaald en finishte in een tijd van 37.40 (dacht ik). Eerste vrouw en meteen een microfoon voor wat vragen.

Intervieuw_klein Was niet kapot en praatte makkelijk. Hij vroeg of ik last had gehad van de warmte, na de Lier was dit een verademing  vertelde ik de inteviewer. Na nog wat vragen kon ik naar mij groep toe, heerlijk om iedereen voldaan en blij te zien. Nakletsen, 10 minuutjes uitlopen en vrij snel volgde de prijsuitreiking. 

Zoenen Rond 21.30 uur met de auto naar den Haag en vandaar met de fiets naar huis. De bloemen meteen een prachtige plek gegeven. Met een goed gevoel kijk ik op deze avond terug.

Podium

Een gedachte over “De 10 km exact 77 uur na de laatste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s