Het is vacantie en je gaat………..

De vacantie is twee weken oud, twee weken vol afwisseling, emotie, sport en ontspanning. De eerste week in Duravel gezeten (Cahors wijngebied in Frankrijk aan de Lot)  Joy(mijn dochter)  loopt daar 10 weken stage in het grandioze animatieteam van camping Duravel. Duravel Heb genoten van alle typetjes die ze ten tonele bracht, van haar 18everjaardag en gewoon haar weer even dicht bij je te hebben.

Hoofdrolspeelster_high_school_music

Minimouse

Miss_jamaica

Puk_druk  Heerlijk hardgelopen door de wijnvelden, elke dag een half uurtje.

Hardlopen_duravael Racefietsen vlak maar ook zeker door de bergen, jeetje wist niet dat klimmen zo lekker was, en dan die afdalingen, super.

Racefiets   Na een emotioneel afscheid de 8e augustus waren we de 9e weer terug in Honselersdijk, heerlijk thuis. De auto gaf, eenmaal thuis, de geest. (vanacht om 0.45 uur belde mijn zoon, hij durfde niet verder met de auto, stonk en allemaal rook uit de knalpijp, heb hem even opgehaald met de auto van Lex) Heeft hij ons toch mooi nog even heen en weer gebracht.  Dinsdag een ontspannen  training gegeven. Na de training, om de lancering van de website van de OphorstRunners te vieren, appeltaart met slagroom bij mij thuis. Was erg gezellig. In de loop van de week huis tuin en dieren weer op orde brengen, nieuwe auto kopen enz enz. Dan komen de Lierse feesten en de Bradelierloop in zicht. Net na de vacantie valt het niet mee je wedstrijdtenue aan te doen en vol in de startblokken te gaan. Maar ja, een moet de eerste wedstrijd zijn en zo lang hebben we niet meer tot het NK 10 km op de weg. Met Josxc3xa9  op de fiets naar de Lier. Een brandende zon en zweterig warm weer.  Laat je niet gek maken en zie het als kleine test na de zomer was de doelstelling van vandaag. De start met heel  veel voeten die zowaar niet verstrengelt raakte en we bleven op de been.

Start Het voelt niet slecht maar merk de eerste km al dat de spirit niet in het hoofd en dus ook niet in de benen zin. Ga de doelstelling vandaag echt halen. In een lekker tempo vervolg in de looproute met Doeke aan mijn zijde.

5km Voor de wind langs het kanaal wordt het echt warm en mijn hersenen beginnen te suisen. Dat doen ze nu altijd als het (te) warm is, ik weet genoeg, keep coole. De eerste ronde gaat net onder de 19 minuten, voor vandaag ben ik tevreden. Loop een 15 seconden achter Lindsay maar neem niet teveel notie van haar,  het is mijn wedstrijd en hou me daaraan.

2_km De tweede 5 km is een stuk zwaarder en zie de een na de andere atleet afbrokkelen in snelheid. Zelf kan ik het tempo redelijk vasthouden. De laatste km kan ik (voor het gevoel) nog aanzetten en kom als 2e vrouw binnen in 38.15.

Closeup Krijg het meteen koud, toch een beetje oververhit. Goed drinken, beetje zon, beetje schaduw afwisselen doen wonderen. Na een minuut of 10 uit gaan lopen op het gras van de voetbalvelden van Lyra, lekker zacht onder de voetjes. Douchen en naar buiten, in de zon, kletsen en wachten op de prijsuitreiking. Kreeg een mooie bos bloemen en heel leuk, een kist met groenten en fruit van! "de Rainbow" Leuk want mijn zoon werkt daar en hij zal het leuk vinden dat ik iets van hun bedrijf mee naar huis neem. Dan op de fiets, kist op het stuur, bloemen in de rugzak de weg naar huis ingezet. Verloor alleen een dekseltje,  geen producten. De eerste wedstrijd zit erop en het viel niet mee en niet tegen. Dinsdag gaan we met de OphorstRunners naar Capelle voor de ronde van West, eens kijken wat de benen dan willen. Het is wel snel na de wedstrijd van vandaag maar met een kleine hersteltraining en een dag rust (en vacantie, nog 2 hele weken)  moet het lukken. Voor de resultaten van de OphorstRunners kan je vanaf heden lezen op;  http://www.ophorstrunners.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s