The day after

Na een nacht vol euforie, slecht  kunnen slapen, hete benen en een  hoofd dat maalt, vanmorgen toch weer vroeg op de fiets. Mijn werkdag verliep heel goed, veel gedaan en had het gevoel in hetzelfde tempo als gisteravond door te gaan.

Wat ging er gisteren  allemaal aan het record vooral. Niets anders dan anders gedaan. Thuis vonden ze me wel heel erg druk, een goed teken, hoe drukker hoe beter, wel een beetje jammer voor de familie zo’n drukke moek. Rond 19.00 uur de deur uit en lopend naar de baan,  5 km (goed) inlopen. Inschrijven, en met de atleten kletsen. Bianca, Liesbeth, Sebas, Eddy en Arno van mijn oude groep waren er, leuk ze weer te spreken na ruim een half jaar. Na even kijken weer gaan lopen, kreeg het koud van het niets doen. Spas kwam ook aangelopen en Marieke met man en baby. Richard vertelde me  dat ik in de 3e serie zou starten met vele atleten die rond de 10.30 lopen. Hij had ook de 3 klokkers geregeld en vertelde me tussen neus en lippen door dat de snelste tijd niet 10.51 is maar 10.39 (niet erkend record maar wel in de boeken)was.  Mijn plan  3.30 te lopen, past daar  goed in. Een mooie groep met Lisa en Marjolein erbij. De start ging goed en een lekkere groep.

400m Het lopen ging heel soepel en in 40 sec openen op de 200 meter was een makkie. De eerste km in 3.30, netjes, nu vasthouden. Richard Holstege ging er als een komeet vandoor en liep op kop.

1km  Bewust niet meegegaan, tempo vasthouden is belangrijker . Even voelde ik dat het tempo aan het inzakken was  en ging Doeke voorbij, wist niet wat hij wilde lopen maar moet nu zeker niet verslappen. 2 Km in 3.34,  ik wist het. Voelde allemaal nog perfect in het lijf en koppie,  probeerde het tempo te verhogen. Het entousiasme van het publiek was fantastisch. Hoorde rondetijden van 83/84 en wist dat het voldoende was. De laatste ronde, voelde me berensterk en zette aan. De laatste 200 meter, een speaker (Vincent Grimbergen) die me naar de finish schreeuwde, Richard Vroom die het laatste stuk bijna met me meeliep, zo entousiast.

25_kmEn ik, ik denderde met Doeke op de finish af.  10.34.16 Was de eindtijd, ruim mijn doelstelling gehaald en maakte een vreugde sprongetje.

Hangen  Jeetje wat was ik blij en wat was het publiek gaaf vanavond. Heel veel felicitaties en zoenen kreeg ik, voelde me bijna een held. 

Feliciteren

Whats_going_on Daarna in mijn rol als trainer kruipen en Spas de rondetijden doorgeven. Hij liep met grote regelmaat en netjes.

Spas Marieke was de serie erna en liep de eerste wedstrijd na de bevalling gewoon op souplesse uit, netjes gedaan.

Marieke Daarna komt het record-formulier boven tafel en moeten er vele handtekeningen verzameld worden. De medewerking was heel goed en rond 22.00 uur kon ik uitlopend naar huis met Koos aan mijn zijde, hij fietsen en lekker nakletsen. Formulier vanmorgen op de bus gedaan, even wachten op de erkenning maar!!!! de roze wolk heb ik al te pakken.

Einde_wedstrijd Foto’s gemaakt door Koos

http://www.hethelewestland.nl/index.cfm?page=article&id=170550&dept=Voorpagina

2 gedachten over “The day after

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s