In volle zon rennen over de Ka

Het is 3 juli en mooi weer. Met mooi weer ga ik het liefst een keer per week  lekker op de racefiets naar Leiden. Ach dacht ik, het wordt toch warm in Schipluiden, laten we het gewoon doen. s’morgens tegen wind, nee ga ik s’middags terug met een harde westen wind,  tegen dus. Je fietst stevig door en de teller staat op 70 km, goede wedstrijd voorbereiding!!!!!

Zaterdag 8.00 uur,  de overweldigende zon kijkt door het slaapkamerraam naar binnen. Korte broek en hempje aan, de wekelijkse boodschappen inslaan. Voelde de zon lekker prikken, uit voorzorg goed water gaan drinken. Nog even naar Naaldwijk, samen met mijn zoon een nieuwe telefoon  kopen. Om 12.00 uur thuis, mooie tijd om te eten, in de tuin en in de zon. Omkleden, Jan bellen om met Jan en Frans  op te fietsen. In een lekker rustig tempo naar Schipluiden. Daar zag ik Josxc3xa9 al lopen. Nummer halen, tas in de kleedkamer en naar het centrum gelopen. We waren net op tijd voor de finish van Spas op de 5 km, 19.49 en hij vond het warm. Even kletsen om daarna met Josxc3xa9 verder in te gaan lopen, de benen voelde wat racefietserig aan, niet vermoeid alleen vreemd. Zo lang mogelijk in de schaduw gebleven om 5 minuten voor aanvang  naar de startstreep te lopen, nog snel 2 bekers water leeg te drinken. Het vocht kan maar in het lijf zitten. De start verliep heel prettig, had veel beenruimte. Koos zat  bij het 1 km punt op zijn hurken de eerste foto’s te schieten, daar voelde de benen niet slecht.

1_km De polderweg naar Vlaardingen, gehuld in alleen maar zonnestralen met weinig wind. Ik voelde dat er vandaag klappen gingen vallen, niet te gek doen  in het begin. We hadden een lekker groepje die ik bij de waterpost op 4 km bijna kwijt was. Er werd geen water aangereikt, even gestopt om 2 bekers te pakken. Deze over mijn lijf  leeggekiept en een beetje gedronken.  Zat gelukkig goed in de wedstrijd en kon de aansluiting met de groep snel hervinden. Liep achter iemand met vreselijke grote stappen. Mijn kleine pasje communiseerde in het geheel niet en maakte  steeds een misstap. Hier moest ik weg voor er ongelukken gaan gebeuren. Tussensprintje naar de voorkant van de groep, dit ging me heel makkelijk af.  Linksaf naar een ander polderweggetje,  daar liepen we tegen een warme muur op. Geen wind, zon UV kracht 7.5 (oh wat zal ik mooi bruin worden!!!!) Mensen hoorde ik ineens niet meer zonder een versnelling van mijn kant. Eenmaal op de Ka, rennend naar het noorden iets meer wind. De 5 km lange trekkade tussen Vlaardingen en Schipluiden liep ik alleen, best lekker met een  redelijke verkoeling. Veel publiek langs de kant en op het water. Regelmatig kwam er een boot langszij (ik rende de boot voorbij) met mensen erop die mij schijnbaarl kende. De naam Carla die ze riepen en de  vele aanmoedigingen deden me goed. De trambrug en de molen, het einde komt in zicht. Hebben ze daar allemaal nieuwe kiezels gestrooid, jeetje dat liep zwaar.

Gras_op_11km Floepte snel het gras in om daar iets "wiebeliger" maar met meer grip te kunnen lopen.

Op_het_gras_11_km Ineens zijn daar weer de  straatstenen, ze deden je vliegen. Zo vloog ik naar de finish.

Finish_carry_2 Nee gekheid, het ging heel goed maar was blij dat ik die mooie bos bloemen zag,

Bloemen_bij_de_finish in ontvangs kon nemen bij het passeren van de finish. Jeetje toch weer gewonnen.

Nee_niet_blij Het was de 13e keer vertelde de journalist van het AD me. Dat wist ik niet, wat ik hem wel kon vertellen was dat het vandaag 25 jaar geleden is dat ik mijn eerste echte wedstrijd liep. De 5 km in Schipluiden liep ik in 1984 in een tijd van 16.51. Toch wel leuk en al zo lang geleden. Water drinken, daarna uitlopen met Josxc3xa9. Hij had het na 8 km zwaar  gehad, om uiteindelijk als 1e M50+ te finishen in 44.37.

Jos Rondje Schipluiden gedaan, daarna heerlijk douchen. De prijsuitreiking liet even op zich wachten, helemaal niet erg. Zittend in de zon is voor mij geen wachten.

De_wisselbeker Rond 18.00 uur op de fiets naar huis. De Ka was weer mooi en zonnig.

Met_lindsay Lindsay en ik, beide een Marrewijk. Het blijft in de familie.

Foto’s van Koos en Carry.

Een gedachte over “In volle zon rennen over de Ka

  1. Die AD-journalist had het vrijwel zeker gehoord bij de aankondiging van jouw binnenkomst door speaker Peter Hallensleben in de laatste 150 meter, toen jij waarschijnlijk in licht euforische stemming verkeerde (waarom ging je trouwens ineens op het trottoir lopen voor de laatste kruising?).
    Afijn, ik denk dat de omroeper het uit een betrouwbare bron had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s