Run for Sister's hope

Zeven dagen geleden liep ik een Nederlands record op de 10 km, vol power. Donderdag een 10 km als snelle training, ontspannen hard. Vandaag een 5 of 10 km voor Sister’s hope. Astrid Wilmink heeft een lady’s run bij AVWaterweg georganiseerd waarvan het inschrijfgeld volledig ten goede komt aan Sister’s hope (voor onderzoek naar borstkanker).  Een derde 10 km in een week tijd in veel te veel van het goede. Besloten om tijdens mijn lange duurloop daar een 5 km  te lopen. Vroeg uit de veren, eten en weg. Via Google gemeten dat het 9.2 km naar AVW lopen  is, en daar ging ik, zondagmorgen vroeg.

Closeup Vol in de zon, niet de leukste weg maar wel de kortste weg naar Maassluis. 20 Minuten voor aanvang was ik er. Eerst water drinken en dan inschrijven. xe2x82xac 10.00 voor het goede doel en een startnummer. Een praatje vooraf en een cheque van de wethouder en daar gingen we. Meteen de polder in, in duurloop tempo wat bij mij 13 km per uur is.

Kwebbelend Liep op kop, fietster ernaast en al  kwebbelend zaten we binnen no time op het keerpunt voor de 5 km. Had helemaal geen zin om om te draaien en besloot gewoon voor de 10 km te gaan. Vroeg aan de fietser of er ook een verversingspost was. Nee zei hij, jeetje dacht ik, ik heb best dorst. Komen er twee mensen op een racefiets langs, ja, met een bidon op de fiets. Ik vraag of ik een beetje water mag. De  vrouw antwoorde; "omdat je een ontzettende mooie loopstijl hebt, krijg jij water van me".  Heerlijk helder water vulde mijn maag. Ik was haar erg dankbaar. Richting Oranjesluisweg en rechtsaf naar de tuindersweg. Daar was de wind weg en heel warm. Tot onze grote verrassing stond daar een hele tafel  vol met bekertjes water. Even gestopt en 2 bekers leeggedronken, nu moet ik het makkie redden. Verder en het ging gewoon lekker, nu de wind in de rug en de zon vol in het gezicht, kan ik mooi bruin worden. Bij 9 km stond Koos klaar om plaatjes te schieten, even zwaaien zei ik tegen de  fietser die nog steeds met me meereed.

Zwaaien

Voorbij_gerend Vrolijk zwaaiend kwamen we langszij. Nog buiten het sportpark om, uiteindelijk finishte ik op het voetbalveld in 44.50, mooi duurlooptempo. Langzaamaan kwam iedereen binnen.

Marieke_met_de_baby

Nichtje_frieda

Praten_na_afloop Het was super gezellig met alle vrouwen, meegekomen kinderen, mannen enz.

Astrid_en_carry_wilmink Daarna naar het terras voor de kantine, een tombola, een speach en het optreden van Dorus.

Dorus Was heel goed gedaan door (Frans, ja jongen verborgen talent, je deed het erg leuk). Tijd om te gaan, dezelfde weg terug daar het anders teveel km’s  worden. Koos gezellig naast me. Om 15.00 uur waren we thuis. Astrid, het was grandioos, nu kan/mag je 2 dgn gaan wandelen voor Sister’s hope. Gaat je, net als het inzamelen van het sponsorgeld gewoon lukken. Dank voor vandaag, ik heb genoten.

Deze foto’s zijn Koos, de fotograaf die meestal mijn web-log van foto’s voorziet is Carry, nu op de fiets.

Carry_de_fotograaf

Een gedachte over “Run for Sister's hope

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s