Hemelvaartsdag = Golden Tenloop

Vaste prik de  Golden Ten op Hemelvaartsdag. De datum wordt bepaald door de zoveelste donderdag  na de pasen. Dit jaar was het een vrij ongelukkige donderdag. Zondag Leiden, donderdag Delft en zondag weer den Haag. Allemaal 10 kilometer’s kan je  lopen. Mijn persoon had de focus op Leiden gezet,  zelfs de uiterste inschrijfdatum van de Golden Tenvergeten. Dan maar geen Delft dacht ik op de 13e mei, Leiden zal heftig genoeg voor me worden. Nadeel is dat je dan al een wedstrijd mist van het Westland klassement, je mag er maar twee missen. Corine  Voorn mailde me, vrijdag de 15e kon je als wedstrijdatleet nainschrijven voor Delft.  Ze moest er toch heen en wilde graag voor mij inschrijven. Ontzettend lief van haar en ik dacht beter een trainingswedstrijd voor het Westlandklassement dan geen wedstrijd. Zondag na  Leiden alleen training gegeven en aan het herstel gewerkt. Woensdagavond 6*30 seconden versnellen tijdens een hersteltraining, goed voor de verzuurde spiertjes. Dan is het donderdag en s’middags op de fiets, eerst Josxc3xa9 ophalen, toen door de polder naar Delft gefietst. Flinke wind ( in de rug) en een zalige zon, goede temperatuur, ziet er niet slecht uit. Fiets stallen en wandelen naar de kleedkamers. Inlopen, jeetje wat ging Josxc3xa9 hard en merkte dat ik niet ala Leiden was. De versnellingen gingen lekker en op naar de start.  Had me voorgenomen deze wedstrijd als training te gebruiken. Het startschot valt en wat doe ik!!!!!!! hard meegaan.

Img_1525 Koos stond langs de kant en zei later: " jeetje je ging wel hard weg voor een training".  Na de passage over de brug in het Delftse hout voelde ik de benen al moe worden. Lindsay liep lekker te dartelen voor me, vandaag een maatje te groot voor me. Mentaal had ik veel gegeven in Leiden, was zo gefocused op het record.  Nog lopend op mijn overwinningswolk was mentale kracht nu ver te zoeken in Delft.

Delft_is_water Richard Holstege en ik liepen tot 5 kilometer samen. Vanaf 5 kilometer heb ik mezelf streng toegesproken om de 10 kilometer  nu echt als trainingloop te gaan volbrengen. Marianne hoorde ik achter me, even bij haar gelopen maar het voelde niet lekker en  laten gaan. Laten ze vandaag maar een keertje van me winnen, het is goed.  Mensen moedigde me aan en ik maar denken, zo goed loop ik niet vandaag. 

8_km Het kerkplein was wel heel leuk, breed en overal publiek en ik kon er van genieten. Koos schoot vele plaatjes van me vlak voor de finish, ik lach hem vriendelijk en ontspannen toe, ben heel tevreden met gezicht op de foto, de ontspanning zit er goed in, zo wilde ik het.

Finish1

Finish2

Finish3

Finish4

Finish5 Finiste als 3e in een tijd van 38.48, viel niet eens tegen. De speaker kwam naar me toe en via de microfoon vertelde hij van mijn Ned record en hoe ik me vandaag voelde tijdens de race. Was heel prettig om het publiek te laten weten  waarom ik geen eerste geworden ben en een 38-er loop.  Dan denk ik er achteraan, wees tevreden, je bent 50 en mag het een keer, zeker na zo’n inspannende wedstrijd als Leiden, slecht 4 nachtjes slapen geleden.  Het Ophorst tijdperk is nog niet afgelopen. Blijf mijn best doen maar de wisseling van nummer een naar twee, drie en misschien verder zal zich rexc3xabl gezien wel vaker voor gaan doen. Enne, nu loop ik nog steeds als seniore, kan ook mijn eigen klasse nog op gaan zoeken. Eerst maar eens lekker opladen deze week, dan kijken wat voor moois eruit gaat komen. Heb trouwens nog acht Nederlandse records te gaan, mijn doelstelling voor 2009.

Jos_2 Josxc3xa9  mocht tijdens de prijsuitreiking ook het podium op, was de 2e m50+ in 36.16. Na een kuitblessure, opgelopen tijdens de CAI-halve voelde het vandaag allemaal weer goed aan, mag Josxc3xa9 weer aan zijn snelheid uithoudingsvermogen gaan werken. Ik stond op plekje 2, Marianne was vrouw 35+, een meevallertje voor mij. Beladen met bloemen fietste Josxc3xa9 en ik terug naar huis. Koos was al vooruit gegaan om nog wat bloemen te fotograferen. En zie, nu fietsen de bloemen gewoon met ons mee. Nee gekheid, klik maar eens op Koos zijn blog, zie hoe prachtig en vol bloemen mijn tuin staat. Eigenlijk onze tuin maar Koos zegt altijd, jij bent degene die altijd op zijn kop, gezicht dicht bij de planten in de tuin bezig is.

2 gedachten over “Hemelvaartsdag = Golden Tenloop

  1. Ja, dat was even anders dan ‘normaal’, Carla.
    Lindsay in Leiden en Marianne in Den Haag (met op de 3.000 meter een tijd onder de 10.30.0) hadden afgelopen zondag al een duidelijk signaal afgegeven.
    Het is logisch dat een topper er moeite mee heeft als hij of zij voorbijgestreefd wordt, maar je hebt het allemaal weer prima onder woorden gebracht in je verslag.
    Voor ons als volgers is het ook wel eens prettig als de uitkomst van een sportwedstrijd in enig opzicht verrassend is.
    Maar ik geloof ook best, dat de jongere generaties dames nog niet van je af zijn. De wedstrijden worden nu echt leuk voor het publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s