Jeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhh

Zo’n titel, dat moet iets unieks betekenen. Leiden was vandaag de prooi, de prooi voor een Nederlands record. Had me een week geleden over laten schrijven van de halve marathon naar de 10 km. Veel sterke loopsters op de halve marathon, een gecertificeerd parcours  op de 10 kilometer. Dit zet je aan het denken. Wat heb ik het liefst, een Nederlands record op de 10 kilometer zoals de meeste onder ons weten. De mogelijkheid deed zich de 17e mei voor, doen. Voordeel was dat deze wedsrijd 4 uur na de halve/ hele marathon start, om 15.30 uur. Kan ik gewoon lekker uitslapen, rustig ontbijten met voldoende broodjes, deze hebben ruim 4 uur de tijd om te verteren. Om 12. 20 uur op de fiest naar Holland spoor, Koos gaat gezellig mee. De trein van 13.02 uur naar Leiden, heerlijk, stap je in het centrum uit, geen parkeer problemen. Wandelend op zoek naar de Pieterskerk. Na 2 kilometer waren we er. Schitterend om te zien, deze prachtige  kerk stelt zijn deuren open voor zo’n hardloopevenement.       

Pieterskerk Nummer zoeken, viel niet mee, uiteindelijk bij de helpdesk gevonden. Nummer opspelden, stond op een prachtige tegel van een graf, deze mocht nooit geopend worden stond er in mooie letters opgeschreven.

Nummer_opspelden Na nog wat bezichtingen in de kerk, naar buiten gegaan, er moet ook gelopen worden. Eerst allebei naar de WC, deze stonden in grote getale bij de kerk. Koos daarna mijn tas gegeven, plek afgesproken en ik inlopen. Over de kinderhoofdjes, welke op het kerkplein lagen, naar asfalt, zo dat loopt wel iets lekkerder. De benen voelde goed, tijdens de versnellingen voelde ook de ademhaling oke. Het gaat lukken vandaag. Koos mijn shirt gegeven, ik het startvak in.

Startvak Even met Lindsay staan kletsen en toen weg. Schoot er als een raket vandoor en opende in 3.22 de 1e kilometer. Met wat mannen naast me, oa de Hulk, hij was helemaal groen geverfd, vormde we een lekker groepje. Veel klinkertjes waar we overheen moesten, bochten draaien, bruggen en tunneltjes. Het vuur in mijn lijf was hoog opgestookt, ik kon maar aan een ding denken, "ik moet dat record hebben". De 5 kilometer ging in 18.30, volgens planning en nog 45 seconden "over" voor de 2e helft. Wat meer wind en het groepje begon uit te dunnen, de Hulk bleef bij me. Op 8 kilometer had ik nog precies 8 minuten  over. Goed door blijven trekken, denk maar niet aan de vermoeidheid want de laatste 2 kilometer kan je je goed gelopen wedstrijd kapot maken, DOORBANEN!!!!!! .Over de klinkertjes, door de bochten, nog even een flinke bries tegen. 9 km en de een na laatste km in 3.45. gelopen, mooi. Twee bruggen over waarvan de Rembrand brug heel erg is. Deze staat in een v-groef omhoog. Wist het van verleden jaar, toen ging ik bijna plat. Het was een klim en een sprong maar ik liep nog. Nog 400 meter, 300 meter,

Vol_finish 200 meter en toen Koos ; "doorlopen dan ga je het redden".

Closeup Dan ga je het redden!!!!!!  , ik red het gewoon en perste alles eruit. 37.28 klokte ik, jeeeeeehhhhh die is van mij (na erkenning van de record commissie), en ik geniet ervan, jippie. Op zoek naar Koos, die heeft het record-formulier in de tas. Op zoek naar de wedstrijdleiding, ik heb namen en handtekeningen nodig van de Starter, Scheidsrechter en de vol-automatische  electronische tijdwaarneming. Het viel niet mee maar heel goed geholpen de de organisatie. Koos daarna opgezocht in de menigte. Finishgebied Hij wandelend naar het station, ik uitlopend. Twee maal heen en weer om uiteindelijk samen bij vd Werf uit te komen. Op het terras een bakkie gedaan, even een traktatie. Wandelend naar de trein zei ik; "Koos de trein van 17.18 uur kunnen we halen, als we sprinten". Ik doe dat bijna dagelijks om de trein in Leiden te halen, Koos niet maar mijn complimenten, gehaald. Van den Haag naar Honselersdijk op de fiets. Thuis eerst onder de douche, toen een grote biefstuk gebakken, broodjes en een salade. Als toetje een zalig stuk ijs. Een waanzinnige dag, ik loop op een mooie gekleurde wolk rond. Het record-formulier is ingevuld en staat klaar op gepost te worden. Kijken of ze dit record erkennen. Zou niet weten waarom niet,  maar!!!!!! je weet maar nooit. Ik weet, ik heb aan alles voldaan en tot die tijd loop ik op mijn gekleurde wolkje rond.  (Foto’s Koos Ophorst)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s