Een onvergetelijke Moederdag

10 Mei, een mooie dag, letterlijk en figuurlijk. De zon schijnt uitbundig buiten, het is 29 jaar en dag geleden dat Koos en ik trouwde, moederdag en voor de eerste keer in mijn leven ga ik aan de ladiesrun meedoen. Heb er zin in en ik vind het best spannend. Carla_mooist Hoe is het om met alleen maar vrouwen een wedstrijd te lopen. Ruim 3 uur voor aanvang van de  wedstrijd 1 broodje gegeten, wil er zeker van zijn geen last van eten in de buik te hebben tijdens de race. Jim even naar zijn werk gebracht, met een auto moet je wel eens passen en meten. Om 11.00 uur met Koos naar Boskoop. Op de A12 schrok ik even, de afslag naar Boskoop was niet meer. Hoe verder?  Rustig de borden lezen en helder nadenken brengt je verder. Een prachtige nieuwe brug over de A12 liet ons onze weg met weinig oponthoud  vervolgen. Een uur voor aanvang aanwezig. Heerlijk op het gemak het nummer ophalen, met mensen kletsen, inlopen, plassen, absoluut geen gestress voor de wedstrijd. Het was druk met…… vrouwen. Leuk om te zien dat zoveel vrouwen wedstrijden lopen. Op de 5 km was het megadruk, 10 minuten voor ons startte deze afstand. Ik naar de 10 km startstreep. Werd nog even geinterviewd door het AD, een paar korte vraagjes, de rest misschien na de wedstrijd, succes wenste hij mij en ik, op naar de streep. Heerlijk die gemoedelijkheid, geen geduw, getrek, koude handen tegen je aan. De start werd door een studiegenoot van mij, trainer coach B gedaan, leuk hem weer eens te zien.

Start Weg waren we. Petra ging hard weg, ik in eigen tempo achter haar aan. Door het knuffelen van het moederdagkado van Lex en Natas een beetje allergisch geworden. Kreeg een mooi zwart konijn met hangoren. Jeetje ik kon er niet vanaf blijven, zo lief, de staf komt de volgende dag, zere ogen, niezen, snotteren en benauwd. Daarom, eigen tempo, de warmte en benauwdheid onder controle houden. Liep wel lekker,  het was wel ergwarm. De afstand tussen Petra en mij was zo’n 14 seconden en werd niet groter. Een prachtig parcours waar de km’s onder de voeten door rolde. Op 5 km merkte ik dat de afstad tussen Petra en mij kleiner werd. De ademhaling ging steeds beter en op 6 km ging ik langszij. Petra had het heel benauwd, wenste haar nog even sterkte, bale als je je zo tijdens de race voelt. Bij mij ging het wel lekker, eerste plek lopen, goede ademhaling alleen gonsde mijn hoofd door de warmte.

Gespierde_rug Dan moet je zeker niet gaan versnellen, gewoon tempo houden. Motor naast me voelt ook wel kikke.

Motor Publiek was goed, ook dat is kikke, eigenlijk was het allemaal kikke. Daar doemt de finish op, hoor de speaker veel mooie prestaties uit het verleden opnoemen, Het applaus is geweldig, de tijd iets minder maar ik ben de eerste, jeeeh.  De eindtijd was 38.11, meer dan tevreden vandaag. De journalist van het AD kwam terug, tevens een man met microfoon. Uitgebreid verslag gedaan voor beide mannen. Daarna uitlopen en Vivian gesproken voor oa losse veter. De prijsuitreiking was heel goed, alle categoriexc3xabn kwamen aan bod,

Medaille

All_woman overall klassement. Ja, het geheel zat goed in elkaar. mijn complimenten. Naar huis, daar douchen en rekken. Op de fiets naar de fam Ophorst , uurtje later naar de Fam. van Marrewijk, de moeders verdienen ook moederdag. Begin van de avond met de kinderen in de Pianobar afgesproken om daar te gaan eten. Een zalig etentje als afsluiting van een onvergetelijke moederdag cq weekend.

Overall_5  De foto’s zijn gemaakt door Koos, met zijn nieuwe camera een Canon 40D.

Een gedachte over “Een onvergetelijke Moederdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s