Racen door je eigen Westland

De dag was vandaag, om deze wedstrijd wilde ik niet de 23e al naar Hongkong. Eerst  de CAIW lopen en daarna heb ik rust om weg te gaan. Nee, wordt je wakker met regendruppels die kapot slaan op de carport, geen lekker geluid. Bij het openen van de deur om Ab Heyn leeg te gaan kopen was het ook nog eens koud. Getverderderrie, dit is helemaal niet fijn. Maar ja, ik heb er uitstel voor gevraagd, het is  dus een bepaalde vorm van moeten. Thuis met de boodschappen om10.00 uur , nee vallen de gaten in de wolken, jeetje de stukje blauwe lucht lachen naar me, ik lach heel vriendelijk terug, wordt het toch nog leuk vanmiddag. Josxc3xa9, Vincent en Spas verzamelde bij mij thuis, gezamelijk  op de fiets naar de Pijl. Inlopen, oefeningen en een paar versnellingen(de politieagent schrok ervan, volgens mij dacht hij dat we het hek gingen rammen), omkleden en naar de start. Wel niet, wel niet door het hek, de bekende mensen lieten ons door het hek en op rij nr 1 staan, prettig.  Startschot, Josxc3xa9 en ik liepen met de Kenianen op, beetje hard? zeiden we tegen elkaar.

Start_foto_carrykl

Jos Carla_3_km Carla_3_km_man_met_schop Josxc3xa9  gaf nog wat gas en ik liep lekker door. Kreeg al snel last van benauwdheid, bale, gewoon doorgaan is de beste optie. George kwam naast me lopen, lekker tempo en tot de Monsterseweg liepen we samen op. Daar gaf een jongen in een groot wit t-shirt gas, George mee, ik niet, de ademhaling liet het niet toe. Gelukkig was ons groepje gegroeid en bleef ik met 3 mannen over. Welke bocht we ook omgingen, altijd wind tegen.

Carla_10km_fots_koos Kleine_carla De Meloenlaan was het toppunt van wind maar daar ging mijn benauwdheid wel weg.  Toen meer de wind in de rug, of was hij gaan liggen? De Baakwoning namen we nog een keer, de prachtig op tijd afgemaakte Rijnsburgerweg, met glad asfalt vandaag, liep klasse!!!!! Jan op de fiets bleef lekker naast me voor me rijden, zat soms ineens te filmen, moest ik even lachen. De Zwartedijk op en de laatste km’s schoten onder mijn voeten door. Weet je, de laatste lus was eruit gehaald, da’s pas lekker.

Nog_500_meter Nu kon ik meteen de klinkers van de Koningsstraat voelen. Beetje onstabiel loopt dat maar ging zo snel als nog mogelijk was op de finish af. Wat een mensen stonden daar en ook dit jaar  genoot ik van al die mensen, toen ik als eerste vrouw de finish passeerde. De tijd 1.22.50 had ik niet verwacht vandaag, stemt mij bijzonder tevreden. Josxc3xa9 liep 1.18.05Spas zat vlak achter mij(1.24.01) weer een PR van 2 minuten. Vincent liep 38.50 op de 10 km, goed gedaan, zeker omdat hij hij goed verkouden was. Mooie "kleine" rode CAIW  jas aan, warm houden voor de prijsuitreiking en interview voor de WOS radio en televisie. Toen had ik het echt koud en rende naar de Pijl. Gauw warme kleding aan en met Josxc3xa9 en Spas uitlopen. De prijsuitreiking in de warme sporthal, Josxc3xa9 mocht op plaats twee (M45+) klimmen en ik op de eerste plek (Vseniore). Heerlijk was het.

Prijsuitreiking_foto_carry_2  Nog even kletsen en toen naar huis. Nu de laatste voorbereidingen aan het treffen; oa het inpakken van de koffer, en dan gaan we vliegen. Spannend, heb er veel zin in, 25 xc2xb0C  (even opwarmen van die lange Nederlandse winter) werken op de Universiteit van Hongkong, mooi hotel en een heel onbekand land. Het thuisfront zal ik heeeel zeker missen. Weet je wat het mooie is van weggaan????????? het  terugkomen. Zal jullie dagelijk op de hoogte proberen te houden over het wel en wee daar.

Een gedachte over “Racen door je eigen Westland

  1. Misschien heb je het gemerkt, maar je bent gefilmd.
    Ik heb de beelden op YOUTUBE staan, zie URL hier boven.
    Het begint met beelden van de 5 kilometer en dan volgen wat flitsen van de 1e dame op de halve marathon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s