Na gedane arbeid gaan we (hard)rennen

Vanaf donderdag was het hectisch, dat zeg ik, die niet voor hectiek te vangen is. Werk in hong Kong te doen op korte termijn. Na de CPC vertrekken en dan binnen een week alles regelen, maar dan ook alles. Als Dorpsmeisje kom je erachter dat er een aantal dingen niet in je bezit zijn voor zo’n verre reis. Bellen , mailen tot ik vrijdag te horen krijg dat het op korte termijn in China niet rond te breien is. Iets meer rust, ik ga nu de 29e maart, op verzoek, want de eigen Westland halve marathon mag je niet missen.  Na een zwaar hoofd op vrijdag, de zaterdag echt rust genomen. Beetje in de tuin rommelen, Joy naar training in de Loon en Drunese duinen gebracht en lekker shoppen, relaí hoor. Zondagmorgen zorgeloos opstaan, heerlijk de 20 km in Alphen aan de rijn De_rijn rennen. De regen trekt weg en de lucht wordt blauw. Koos ook mee, heerlijk een eigen fotograaf. Josxc3xa9 opgehaald en naar Alphen gereden. Mocht in Avifauna omkleden om even als topper behandeld te worden, Koos en Josxc3xa9 mee, was gezellig. Met de bus naar de start en vandaar uit inlopen. Jeetje na 5 minuten zweette ik me rot. Harde wind en zon. Voor de wind warm, tegen wind frisjes. Toch de beslissing genomen om in topje te lopen, ik heb het zo snel warm. De start, vreselijk is dat getrek en geduw maar zonder te vallen begon ik aan de wedstrijd. Liep in een groepje, 2 dames erbij. De eerste km in 3.37, oei een beetje snel. Na de kleine ronde de  beklimming  van de brug, daar liet ik het touwtje vieren en kwam alleen te lopen.7_km Jos  Misschien niet zo slim maar 18.40 op de 5 km is gewoon te hard, grote kans om strompelend de laatste km te gaan maken. Langs de N-weg hoorde ik voetstappen achter me, heerlijk ik krijg weer gezelschap, dacht ik. Even bleef hij bij me om daarna hard of zacht (beetje jojo effect) door te lopen. Het viaduct over en knalharde wind tegen, in je uppie is dat beuken. Even op de man achter me gewacht en samen de strijd met de wind aangegaan. Langs de Zegerplas groeide de groep en het wedstrijd gevoel kwam een beetje. Al die tijd ging het niet zo lekker, ja en dan heb je gewoon niet zoveel zin. De zin ging nu groeien en met zijn drieen streden we verder. De lusjes nemen en je kan de atleten zien. Josxc3xa9 liep goed een kleine 3 minuten voor mij. Ik gekeert en Spas kwam langszij, een 3 minuten achtermij, lag mooi in het midden. Weer die wind en wist dat ik de km onder de 4 minuten moest houden anders zat het Nederlands record er niet meer in. Beuken, echt beuken werd het en het gevoel werd steeds beter, strijd moet ik hebben, daar groei ik van. Nog 500 meter en nog 2,5 minuut voor het recort, mij kan niet veel meer gebeuren.

Finish Finish_met_speaker Finish in 1.19.06 en 29 seconden van het 10 jaar oude record afgesnoept, 2e master en, ja je lees het goed, eerste Nederlandse vrouw. Een kind die langs de kant roep, "oma loopt ook hard "of, "een meisje tussen de mannen", deze oma of dit meisje wordt eerste Nederlandse, kikke toch. Snel wat warme kleding aan en naar de prijsuitreiking en daar sta je dan, Bijna_prijsuitreiking Koos heeft er een prachtige foto van gemaakt, het lijkt de wintersport wel. Josxc3xa9  liep 1.14.56, heel sterk en Spas kwam binnen op 1.22.54, klasse gedaan. Spas moest gaan werken maar Josxc3xa9 en ik alle tijd en gingen lekker uitlopen naar Avifauna. Beetje stijf waren we wel en een stukje rennen was hard nodig. Een heerlijke douche genomen, record aanvraagformulier ingevuld, bakkie en daarna naar huis. Ondanks dat de wedstrijd niet lekker liep een heel goed gevoel nu.Prijsuitreiking

Advertenties

4 gedachten over “Na gedane arbeid gaan we (hard)rennen

 1. Hoi Carla, gefeliciteerd, ik heb eens zitten kijken op de site van de atletiekunie bij de records in je klasse en heb zo’n idee dat er nog wel een paar gouwe plakken voor je aan zitten te komen, 25 lijkt me te doen en die pas gemiste 30 zit ook binnen bereik, 15 lijkt iets moeilijker, marathon??? 10:geen idee en ik mis de 5 bij de statistieken is dat geen officiele afstand?
  Ik zou zeggen blijf heel en gezond en neem die Kwak te grazen.
  Gr. Scharminkel.

 2. Hi Carla, gefeliciteerd met je prachtige tijd!
  Ik liep bij je in ’t groepje toen je er op de brug af moest en moedigde je nog aan er bij te blijven.
  Jammer, maar gezien de tussentijd daar en je uiteindelijke eindtijd misschien wel verstandig.
  Tot bij de CPC en succes alvast!

 3. Hoi Carla,

  Proficiat met het behaalde resultaat.
  je liep en mooi tempo.
  Ik dacht langs de provincialeweg (lang het water) 10-11 km punt he daar loopt Carla.
  als ik bij je ben dan blijf ik bij je.
  maar helaas ik had ruimte over en ben toch doorgelopen.
  Ik was de man met het shirt zwart met de tekst: Running2000 nummer 83.

  Succes in Hong Kong.

  Gr

  Koen Martens

  http://www.DutchRunner.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s