Dodewaard

Waar denk je aan als je Dodewaard zie staan?  Ik dacht altijd aan de kerncentrale, De centrale zoals deze er in 2007 bij staat, gezien van de rivier oeverde kerncentrale van Dodewaard was vaak in het nieuws. 26maart 1969 werd deze kerncentrale in gebruik genomen. 26 maart 1997 is hij uit gebruik genomen. 1 juli 2005 is de 40 jarige wachttijd ingegaan, de kortlevende isotopen hebben 40 jaar nodig om hun radioactiviteit kwijt te raken. In 2045 wordt het afgebroken en weer weideland van gemaakt. Kijk, en dat is nu zo mooi daar, die weidegronden en de oase aan rust. Dodenwaard1 Dodewaard doet mij, sinds ik hardloop nl aan PK running denken. een mega winken met de mooiste hardloopspullen. Alles is er te vinden en de juiste maten zijn aanwezig, ook de kleine maatjes voor mij. Eenmaal per jaar ga ik daar shoppen. Met de auto naar Echtend, daar de fiets uit de auto en fietsend over de Waaldijk naar Dodewaard, goed voor een tocht over 15 km.  Het is zo mooi en genietend van mijn tocht kom ik bij PK aan. Ik geloof dat ik anderhalf uur aan het zoeken en passen geweest ben, met heel veel succes. De terugweg ging snel, met een  tas vol prachtige kleding op het ruggetje, genietend van het uitzicht, en de wind in de rug. De laatste 105 km met de auto en om 17.45 uur was ik thuis. Het is een dagtrip, maar door al het moois om je heen, de moeite meer dan waard.Dodenwaard2

3 gedachten over “Dodewaard

 1. Als mama veel geld uitgeeft aan hobby’s mag papa natuurlijk wel een nieuwe camera met veel minder ruis kopen, toch????

 2. Hoi weer mooie prestaties neergezet. Bij mij gaat het langzaam ook weer in stijgende lijn (moet maar weer eens een paar wedstrijden gaan lopen nu de Pfeiffer een beetje uit het lijf is).
  Heb ook een vraagje aan je. Ken jij een snelle fiets(st)er die wel van een uitdaging houdt en 5,6,7 juni met ons mee wil doen aan de http://www.schuttevaerrace.nl???
  Ik ben daar de hardloper, maar onze fietser is verhinderd helaas en het is echt een heel gaaf evenement. Een dame is ook goed, want dan telt een handicap en scoren we snel hoger. De trajecten zijn 100 en 60 km lang. ZIe de website voor meer info.
  Ik hoor het graag van je,
  groetjes Marco

 3. carla me buurvrouwtje wat leuk je weblog ik heb met plezier alles zitten lezen en trots dat ik naast je mag wonen vooral dat ik zo;n mooi uitzcht heb op je schiteren tuin gr ank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s