Loek in het heetst van de wedstrijd

De Topreis13 loopserie is aan de laatste wedstrijden bezig. Vandaag Middelharnis, een 10 kilometer stond er op het programma. Voor sommige atleten een must omdat ze anders niet aan het totaal van 8 uitgelopen wedstrijden komen. Zelf moet ik nog 2 wedstrijden (er zijn er nog 3) lopen en dan ga ik  na alle waarschijnlijkheid voor de 5e maal het circuit winnen.  Vandaag was het voor de zoveelste maal dit jaar geen goed loopweer. Met een temperatuur van 26.5 xc2xb0C en veel rotzooi in de lucht verre van ideaal.  Inlopen was zweten geblazen, liep  netjes 3.5 km in. Goed water gedronken en de rest maar over je heen laten komen. Het was goed dat het startschot viel. De eerste km ging veel en veel te hard maar wilde bij Jan en Loek blijven. Opening van 3.26 de eerste km om de 2e km in 3.36 af te leggen.

1_kmklein

Tot 3 km ging het goed, daarna kreeg ik last van een gonzend hoofd waar iets later kippenvel op kwam te zitten. Op 5 km een waterpost waarbij ik terug moest lopen naar de tafel anders had dat aan mijn neus voorbij gegaan en ik had het zo nodig.  Liep daarna alleen en een beetje in een mentale dip. Boos geworden op mezelf, aanzetten en ik liep langzaam op Loek in. Eenmaal naast hem lopend werd de mentale kracht groter. Volgens mij zat 90 % van de atleten erdoorheen en er zakte er steeds meer af. Toen opeens gaf Loek een dot gas, daar waar de temperatuur niet te dragen was. Dacht eerst dat hij een zonnesteek opgelopen had. Mijn lijf kon dit tempo net aan en deed geen moeite hem terug te halen, vandaag mag je winnen van me.  De laatste km ging in en ik kon niet wachten tot ik mocht stoppen. Eenmaal over de finish was stoppen heel raar, vreselijk duizelig en het scheelde niet veel of ik was flauw gevallen. In de schaduw met veel drinken pratend met Jan en Loek langzaam weer mens wordend. Wat was nu de reden van de versnelling van Loek? zijn rivaal moest gelost worden, vandaag even wat meer punten binnen sprokkelen. Dus echt in het heetst van de wedstrijd op het heetste stuk, klasse dat hij dat kon. Daarna tijd met Rob Weeda zitten kletsen, nu in de zon, voor een verslag in de krant. Uitlopen, weer een kleine 3,5 km. Eenmaal in de sporthal begon de prijsuitreiking.  Bij de vrouwen werden alle 1e plaatsen bezet door Olympus vrouwen, goed hoor Perta (V45) en Karin (V40) mijn persoon mocht bij de vrouwen senoire op het hoogste treetje gaan staan.  Na de prijsuitreiking, door gebrek aan water uit de douche het zwembad ingedoken. Volgens mij was het na mijn duik een zoutwater zwembad. Ikke zonder zout en heerlijk fris de tocht naar huis gemaakt. Blij dat ik deze wedstrijd uitgelopen had. Volgens mij ben ik nog nooit zoveel met mezelf ik conflict geweest en bestraffend toegesproken. Het heeft gelukkig wel zijn vruchten afgeworpen..

2 gedachten over “Loek in het heetst van de wedstrijd

  1. carla. even een joke.
    ben je nog geen drie dagen van me verlost en start je al te snel.
    o.k. dit is wat ik zeg een joke. heb veel succes bij de nieuwe uitdaging afgelopen dinsdag hebben mijn spionnen [ thea ] je gezien bij de puinduinen. groeten mart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s