Warm Papendrecht

Zaterdag 13 mei, voor mij een dag met een naar smaakje , het is de 13e vandaag hoewel er geen vrijdag aan vast hangt, maar toch 13 is 13.
Het is in het verleden vaak mis gegaan met het getal 13 en ben iet wat bijgelovig geworden.
Tot de middag verliep alles soepeltjes en ben iets geruster in de auto gestapt welke me naar Papendrecht bracht, moest wel zelf even op het gaspendaal trappen.
Ging thuis weg met 16 xc2xb0C , zette de auto stil in een temperatuur van 23 xc2xb0C. Jammer dat daar de zeewind niet waait, deze had ik goed kunnen gebruiken vandaag.
Naar de baan, waar het er feestelijk uitzag en druk van de atleten waartussen opvallend veel vrouwen. De kleedkamers puilde uit van de atletes, heerlijk dat er steeds meer vrouwen aan wedstrijden meegaan doen.
Omkleden en inlopen, het topje was meer dan genoeg tijdens het inlopen, dan weet je al dat de wedstrijd behoorlijk warm zal worden.
Stond net op tijd achter de startstreep omdat er een groot hek neergezet werd en er niemand meer doorheen mocht.
Exact 14.15 uur viel het startschot en het veld stoof weg. Wilde niet al te snel beginnen, toch gaf het horloge een km tijd aan van 3.40. Mannen die meestal bij mij lopen waren nu ver vooruit, laten gaan en straks oprapen was het plan. Langs de Merwede een aangenaam briesje, daar was het lopen lekker. Eenmaal de wind in de rug was het warm, echt warm. Liep nog met een man of 4 in een groepje, voelde dat ze het zwaar kregen en op 1 na moesten ze lossen. Die ene was iemand uit Amsterdam en bleef me tot het einde vergezellen (zie de foto)

Op 10 kilometer de tweede drankpost waar ik dankbaar gebruik van maakte, stoppen en een hele beker leeg drinken, had het nodig want het was net of ik een zak ijs op mijn hoofd droeg.
In het verleden ben ik wel eens opgenomen in het ziekenhuis ivm uitdroging door 12 km hard te lopen in 32 xc2xb0C met maar 1 waterpost. Het begon met zo’n ijszakken gevoel, daarna de armen, de rug en dan ineens ga je slingeren. 1 keer en nooit weer.Daarom die hele beker water en niet te veel versnellen. Het ging goed, de benen voelde nog super en langzaam begon ik mannen op te rapen. De laatste 3 km ben ik er 15 voorbij gegaan. Voor hun ellende maar heel gemeen gaf het mij een goed gevoel. De baan op en finishen in 56.45 als eerste vrouw. Voor deze omstandigdheden zeker niet slecht. De mannen welke ik gepasseerd was kwamen me feliciteren en zeiden dat ze ook nooit voor me moesten gaan lopen, gaat altijd fout. (nou ja altijd, vaak gaat het ook goed). Mede door mijn rustige start, heeft het hart meer de tijd gekregen om aan de hogere temperatuur te wennen, kan je tot het einde goed doorgaan, mits je voldoende drinkt. Na de finish een tijd zitten kletsen met Jan Olstoorn, daarna nog 3 km uitgelopen, wassen (nee brrr het water was ijskoud) en de prijsuitreiking begon, mooi op tijd. Na mijn vraag of de man die de prijzen uitreikte niet moest zoenen klom de desbetreffende persoon op het podium en werd ik stevig omhelst.
Een “warme” prijs na een warme wedstrijd.

2 gedachten over “Warm Papendrecht

  1. Mooi verhaal dat maar weer eens vertelt dat een veel te snelle start in de regel slechter afloopt.
    Die 15 mannen, waren het er maar 13 (was nog mooier voor het verhaal geweest) zullen zich nu wel achter hun oren krabben.
    Knap staaltje werk op dat nivo.
    We gaan elkaar zien in Delft. Martin zal daar niet zijn i.v.m. trainingsweekend dat donderdag al begint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s