Marathon Rotterdam

Morgen de marathon, niet voor mij ( In oktober heb ik de marathon afgezworen, ik voel deze dagen wel dat het niet voor eeuwig zal zijn want de kriebels zitten erweer. Eerst maar eens een paar jaar opladen). Nee morgen ben ik toeschouwer, voor het eerst in mijn leven. Ga Marij Verstraeten aanmoedigen en ontmoeten. Marij is 5 mnd zwanger, ben via Runners in contact met haar gekomen door mijn logboeken “zwangerschap en hardlopen”aan te bieden. Ze was er heel blij mee en heeft er veel uit kunnen halen. We hebben via de mail een leuk contact opgebouwd en ik moet zeggen dat ik nu best een beetje “gespannen” ben voor haar. Gaat het lukken? De babij merkt er niets van maar hoe voelt de aanstaande mama zich, gaat het lekker enz. Ga er op de racefiets heen en sta bij PAC aan de Boezemweg. Zie ik de atleten op 30 km en 40 km, daarna scheur ik naar de finish om glimpen op te vangen. Morgenavond meer.
Zondagavond 09apr06 Vanmorgen om 11.30 uur op de racefiets naar Rotterdam. Meteen naar de Boezembocht, daar ik verslag voor de WOS mocht doen was dat een strategisch punt. 31 km het bos in en rond de 39 km het bos uit en kon ik ook Marij in de gaten houden. Kijken is wel moeilijk hoor. Weet je waarom? Ten eerste krijg je het koud als je na 30 km fietsen stil gaat staan en meer op fietsen dan op kijken gekleed bent, ja en de drang om ertussen te willen lopen. Mijn punt was wel een goed punt om nu eens te zien dat 99% van de atleten het moeilijk heeft na 31 km. Verbeten gezichten, moeizamer bewegen van de benen. Als je daarna op 39 km sta, zie je blikken die in het niets kijken, benen die eigenlijk niet meer willen maar met de eindstreep in het zicht voel je de vastberadenheid om te finishen.
Die ik wilde zien heb ik gezien, jammer dat Frans Hoek een debuut op de marathon had wat zeker niet meegevallen is. Corina Voorn daarintegen kwam op 39 km nog huppelend voorbij, een mooi debuut. Martine Lust is de kanjer van de marathon, als je ziet hoe ze dat steeds weer voor elkaar krijgt , nu in 2.58, klasse.
Marij had last van haar darmen en dat kostte haar veel tijd, toen ze op 39 km voorbij kwam ben ik een stukje meegefietst. Ze was heel vastbesloten om de finish te halen. Heel spijtig dat ze op 38 km buiten de sluitingstijd kwam te lopen en de wedstrijd moest verlaten. 38 km maal twee ( Marij en de baby) toch goed voor een 76 km. Ik had het je heel graag gegund, zo’n doorzettertje. Ben rond 15.30 uur naar huis gaan fietsen, ten eerste om weer warm te worden tot op het bot. Goed gelukt met 27 km tegenwind. Al met al een leuke dag en door mijn fiets kilometers zelf ook een goed sportgevoel.

Een gedachte over “Marathon Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s