Sportvrouw van het Westland 2005

Zondag begint het feestgeruis. In het noord-hollandse Schoorl loop ik het Nederlands kampioenschap 10 km op de weg onder erbamelijke omstandigdheden ( 0.5 xc2xb0C en regen/sneeuw). Met 4 minuten voorsprong op de nummer twee win ik mijn 15e gouden medaille. Mijn grote doel was bij de eerste 15 dames overall te eindigen. De tijd van 36.21 was goed voor een 16e plaats, jammer net niet. Was wel super tevreden met het goud. Een perfecte prijsuitreiking in een volle gezellige zaal.
Dan gaat de gewone werkweek beginnen maar op donderdag wordt het allemaal alweer een beetje spannend.
Donderdagavond 16 februari is de avond , zal deze nooit meer vergeten.
Als genomineerde sportster van het Westland fietste ik rond 19.30 uur naar Poeldijk.
De gastvrouwen verwelkomde je bij de ingang, een zaal vol mensen kwam je tegemoet, alles wees op een goed georganiseerde feestelijke avond.
Met Koos mijn vader en moeder kregen we een plaats vlak voor het podium toegewezen.
Onder het genot van een kopje koffie kon de avond gaan beginnen. De gastvrouw deed de avond met een cabaretachtige invulling perfect verlopen.
Het moment van voorstellen van de genomineerde was aangebroken.
Een voor een werden we naar voren geroepen, onder begeleiding van passende muziek. Een foto van de sporter werd getoond en een kort verhaaltje werd verteld waarom je genomineerd was. Carla Ophorst mocht naar voren, een luid applaus mocht ik ontvangen en een beetje gespannen liep ik naar de trap. Een prachtige bos bloemen kreeg ik en met zijn allen werden we in het zonnetje gezet. Daarna terug naar de plaats, gelukkig maar want als je niet de sporter van 2005 wordt sta je daar toch een beetje verloren tussen.
Een leuke dansshow volgde en toen!!!!! Ja toen steeg de spanning echt. Vier gele enveloppen werden naar voren gedragen. Trommel geroffel, stilte en dan werd het sporttalent bekend gemaakt. De sportman werd op dezelfde manier naar voren geroepen.
Ja en dan is de sportvrouw aan de beurt. Kan me niet herinneren dat ik ooit zo zenuwachtig geweest ben. Dan plots klinkt jouw naam, ja echt ik was het en ik sprong een gat in de lucht. Onder luid applaus rende ik naar de trap. Eenmaal op het podium werden de emoties me teveel en de tranen stroomde over mijn wangen. Kon er niets aan doen maar ik was zo ontzettend blij. Het jury rapport werd voorgelezen en ik had steeds gedacht ” te oud” te zijn voor de titel, het tegendeel was waar. “Met het klimmen der jaren worden de meeste mensen langzamer, Carla Ophorst gaat echter steeds harder lopen “.
Een prachtig kunstwerk kreeg ik aangeboden uit handen van burgermeester van de Tak. Een oorkonde en het juryrapport werd me eveneens overhandigd. Daarna mocht ik even gaan zitten en kon bijkomen, dat was wel nodig.
Alle sporters van 2005 stonden uiteindelijk op het podium, een mooi lied over ons werd ten gehore gebracht, heel leuk. Foto’s werden er volop gemaakt, publiek was heel enthousiast.
Je staat daar, hoort alles aan, ziet al die mensen in de zaal en weet dat dat onder andere allemaal voor jou is. Hoe dat voelt is heerlijk, echt, het streelt je van top tot teen.
Dan van het podium af, felicitatie van Koos, pa en ma en daarna nog van heel veel mensen.
Vooral dat ze zeiden dat het me zo gegund was, was heel fijn om te horen.
Even naar een stil plekje om een interview met Leo Boon voor de WOS en Fred Vermeer voor de AD/Haagsche af te nemen. Kon even mijn hele hart luchten. Het thuis front gebeld en een aantal goede kennissen. Daarna terug naar de feestzaal en praten, zoenen, handen schudden en genieten, met volle teugen.
Rond 23.00 uur naar huis gegaan en met mijn oudste zoon de vlag van hardloopschoenen voorzien en buiten gehangen.
Iedereen mag het weten dat ik sportvrouw van 2005 ben.

Het is nu 2 dagen verder, de bloemen stromen binnen, kaarten vallen op de mat.
De volgende wedstrijd heb ik alweer gelopen. Van Oud Beijerland naar Barendrecht via de Heijnenoordtunnel, zwaar maar mooi. Zette er een tijd neer van 1.20.26 en weer de winnares.
Jeetje drie overwinningen in een week, te gek voor woorden.

Dit verhaal vertel ik heel vaak, geniet van al de belangstelling rond mijn persoontje.
Hoop nog wel een week op mijn vreugde wolk rond te zweven.

Carla

Een gedachte over “Sportvrouw van het Westland 2005

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s