De grote boscross

Een verslag van een prachtige wedstrijd. Het is leuk om aan een onbekende wedstrijd deel te nemen, wat brengt het parcours me.
Een ding stond als een paal boven water, de ondergrond zal keihard zijn door de aanhoudende vorst.
De lucht was strak blauw met een graadje of 3 en een lekker windje, voel je tussen de bomen weinig van.
Na een autorit van een uur parkeerde ik de auto in de bossen. Inschrijven en omkleden, kwam meteen aardig wat bekende tegen.
De verkennings inloopronde van 3 kilometer liet mij een afwisselend parcours zien waar het erg opletten was door de hobbelige bevroren grond.
De start was anders dan anders omdat de kids gewoon tussen de grote mensen stonden, alles ging nl gelijktijdig weg.
Het eerste stuk was het meest opletten maar het ging goed. Het bospad werd smaller en heuvelachtiger. Na anderhalve km was er een enorme zandvlakte, deze was echter niet zo zacht, veroorzaakt door de vorst.
De zon scheen recht in het gezicht bij het passeren van het zand, net voorjaar op dat gedeelte. Een paar lekker klimmetjes, draaien en daar voelde je de koude wind. Had gelukkig goede kleren aangedaan en kreeg geen kou.
Het einde van de eerste ronde kwam in zicht. Klokte 11.45 na een ronde en door naar de volgende. Liep zonder medestrijders, had echter veel kracht in de benen en “scheurde” lekker door. De tweede ronde liep ik in 11.45, jeetje dat was netjes en super regelmatig. Liep naar de overwinning en zag later dat het op 10 seconde na geen parcoursrecord was. Na de prijsuitreiking naar huis met een goed gevoel.
Een prachtige wedstrijd, niet massaal maar een goede organisatie en lekkere ontspannen sfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s