Silvestercross Soest 311205

De eerste wedstrijd die ik via mijn website de lucht inbreng.
Soest is de mooiste cross van Nederland, veel crossen loop ik niet, afstand altijd zo kort, de 31e ben ik als het even kan van de partij. Vandaag dus ook, een parkoers met een ijzige ondergrond. Vervelend als je een jaar of 20 geleden je spikes in het hoenderhok gegooid hebt, moet het op de gewone hardloopschoen. Echt veel moeite heb ik er niet mee omdat ik ondervonden heb dat zo’n gewone schoen het beste voor me is. Ik train erop, baan-, weg-, crosswedstrijden worden allemaal met dezelfde schoen gelopen.
Oke de start; een gedrang tussen alle mannen maar kwam redelijk weg. Even nog geen ijs maar zand, lekker los zand overgaand in bosgrond en toen was er ijs. Een stuk of drie vrouwen liepen bij me in de buurt, over het ijs met korte krachtige pas was redelijk te doen, werd daar wel ingehaald, bale. Gas erop en probeerde zo’n groot mogelijk gat te slaan op de volgende vrouw. Bij doorkomst op 2 km had ik al een aardig wat seconden voorsprong, heerlijk. Om het tempo zo hoog mogelijk te houden ga ik de strijd met de mannen aan, kijken hoeveel ik er nog voorbij zou kunnen gaan. Het liep lekker, schoof weer wat plaatsjes op om uiteindelijk te finishen als eerste master overall in een tijd van 24.59. Met spikes aan zou ik een scherpere tijd gelopen hebben maar helaas. Ben heel tevreden, deze laatste dag met een overwinning af sluiten is de kroon op 2005. Het was een heel bijzonder sportjaar voor mij met vele Nederlandse en Westlandse records, tijden op de Wereldranglijst neergezet.
Wat is er nu aan training veranderd dit jaar? Niets, gewoon vier maal per week heel afwisselend trainen en veel wedstrijden lopen.
Een racefiets heb ik wel aangeschaft, fietsen deed ik al veel nu alleen in een hoger tempo en langere afstanden. Ik denk dat ik in 2005 mij vooral goed in mijn vel zat.
Een goede jaarwisseling en een gezond, gelukkig en sportief 2006.

Carla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s